• $32,374
  • 35,0948
  • 2325.33
  • 9104.81
3 Mart 2021 Çarşamba 22:21 | Son Güncelleme:

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz: Rapor, sonuç için tuğla görevi görüyor

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz: Rapor, sonuç için tuğla görevi görüyor

Suudi Arabistan'ın talimatıyla İstanbul'da öldürüldüğü tespit edilen Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, ABD'nin Kaşıkçı raporuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Raporun önemli bir gerçeği açığa çıkardığına dikkat çeken Cengiz, "Bu adalet süreciyse, bu gerçekten önemli bir rapor. Sonuca ulaşması açısından tuğla görevi görüyor." dedi.

İstanbul'da Suudi Arabistan konsolosluğundan öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, ABD'nin Kaşıkçı raporuyla ilgili 24 TV'ye konuştu.

Kaşıkçı cinayetinin beklemedikleri bir olay olduğuna vurgu yapan Cengiz, ABD'nin hazırladığı raporun daha önceden açıklanması gereken bir rapor olduğunu savundu. Biden yönetiminin seçim sürecinde bu meseleyi seçim vaadi olarak kullandığına dikkat çeken Hatice Cengiz, "Göreve geldikten kısa bir süre sonra bu raporu yayımladı. Bu rapor inanılmaz önemli bir gerçeği bizlere göstermiş odu." dedi.

"RAPOR TUĞLA GÖREVİ GÖRÜYOR"

1 yıl önceki BM Raportörlerinin Veliaht Prens Selman'ı işaret eden raporunu hatırlatan Cengiz, o günden itibaren cinayetin Veliaht Prens Selman kaynaklı olduğunun bilindiğini söyledi. ABD istihbaratı merkezli raporun duyurulmasını beklediklerini kaydeden Hatice Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu adalet süreciyse, bu gerçekten önemli bir rapor. Sonuca ulaşması açısından tuğla görevi görüyor. Bundan sonraki sürecin nasıl gerçekleşeceğini göreceğiz. Raporun yayımlanması ve hala bir yaptırım gelmemesiyse garip bir durum. Raporun yayımlanması bir o kadar beni rahatlatsa da, Veliaht Prens Selman'a bir yaptırım uygulanmayacağının açıklanması hayal kırıklığı oluşturdu."

"ORTA DOĞU DA YENİ BİR BAŞLANGIÇ"

Amerikan medyasında yayımlanan makalelere dikkat çeken Cengiz, senatörlerden bazılarının Selman'a yaptırım uygulanmasının doğru bir karar olduğunu savunduğu, bazı senatörlerin iste ilişkileri göz önünde bulundurmayı belirttiklerini söyledi.

Yayımlanan raporun Orta Doğu'da yeni bir başlangıç olduğunu savunan Hatice Cengiz, "Çünkü artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Mızrak çuvala sığmıyor. Bir gerçeği açıklıyorsunuz, açıkladıktan sonra bir şey yapmıyorsunuz. Tuhaf bir durum. Bu Cemal'le alakalı bir durum değil, bu bir insanlık suçu." ifadelerini kullandı.

"BU İNSANİ BİR SORUMLULUK"

Cinayetin arkasındaki isimleri ortaya çıkarmanın kendisi için insani ve ahlaki bir mesuliyet olduğunu ifade eden Cengiz, Cemal Kaşıkçı'nın hiçbir suçu olmadan öldürüldüğüne vurgu yaptı. Cinayetle ilgili verdiği mücadelenin kendisi için insani bir sorumluluk olduğunu belirten Hatice Cengiz, tehditlerin bu konuda anlamsız kaldığını kaydetti.

Adalet yerine gelmediği zaman tehdit unsuru olan kişi ve kişilerin diğer insanlar üzerinde tehdit oluşturmaya devam ettiğini anımsatan Cengiz, sözlerini şu sözlerle sonlandırdı:

"Benim aslında bu konuyla muhatap olmamam gerekiyor. Yapılması gerekenler yapılmadığı için yapıyorum. Orta Doğu'da olmaması gerekenlerin olmamasını istiyorsak bu sadece tartışma olmamalı, yeri geldiğinde harekete geçilmeli. Benden istenen konuşmamsa, gereğini yapıyorum."

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi