• $32,3129
  • 35,07
  • 2280.62
  • 9020.82
6 Mart 2021 Cumartesi 17:29 | Son Güncelleme:

Helikopter kazasında şehit ve yaralıların kimlikleri! Bitlis şehitlerinin isimleri nedir?

Helikopter kazasında şehit ve yaralıların kimlikleri! Bitlis şehitlerinin isimleri nedir"

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 4 Mart tarihinde meydana gelen Helikopter kazasındaki şehit ve yaralı askerlerimizin kimlikleri belli oldu. Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde askeri helikopter düşmesi sonucu 12 askerin şehit olduğu, 1 askerin ise yaralandığı bildirildi. Peki ama Bitlis'te şehit olan askerlerin isimleri, kimlikleri neler, nereliler? İşte 4 Mart Bitlis'teki helikopter kazasında şehit olan askerlerimizin isimleri

Şehit ve yaralı askerlerin kimlikleri tespit edildiği belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklaya göre Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit ve yaralı olan askerlerin isimleri açıklandı. Peki Bitlis şehitlerin isimleri neler? İşte helikopter kazasında şehit ve yaralıların kimlikleri

Bitlis'teki helikopter kazasında şehit olan askerlerimizin kimlikleri belli oldu. Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek, Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in şehadet haberi Afyonkarahisar'daki ailesine verildi.

BİTLİS ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ NELER?

8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Korgeneral Erbaş'ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

Korgeneral Osman ERBAŞ

Topçu Kd.Çvş. Nazmi YILMAZ

Alb.Şentürk AYDINYER

Bnb.Alptekin KÖPRÜLÜ

Bkm.Yzb.Salih SARIOĞLU

Asb. Mehmet DEMİR

Asb. Ömer UMULU

Plt.Yzb.Tayfun KUREŞ

Plt.Yzb.Gökhan UYSAL

Kd.Çvş.Şükrü KARADİREK

Uzm.Çvş.Tolga DEMİRCİ

Helikopterde şehit olan askerlerden Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek'in (29) şehadet haberi, Afyonkarahisar'daki ailesine verildi.

BİTLİS'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in (36) Trabzonun Of ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Bingöl'den Tatvan ilçesine gitmek üzere havalanan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 11 askerin şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Şehitlerden Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in Trabzonun Of ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli ve 1 erkek çocuk babası olan Kureş'in acı haberi memleketi Trabzon'u hüzne boğdu. Şehit Yüzbaşı Kureş'in naaşının ailesinin yaşadığı Ankara'da toprağa verileceği belirtildi.

AMASYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hakan Gülün (45) acı haberi, memleketi Amasya'ya ulaştı.

Şehitlerden Piyade Uzman Çavuş Hakan Gülün, Amasya nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli olan Gülün acı haberi, memleketi Amasya'nın merkeze bağlı Doğantepe köyündeki ailesine ulaştı. Şehidin cenazesinin Amasya'da toprağa verileceği belirtildi.

SAMSUN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

BİTLİS'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan askerlerden Yüzbaşı Salih Sarıoğlu'nun (34) Samsun'un Bafra ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nca, Bingöl'den Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 11 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı açıklandı. Şehitlerden Yüzbaşı Salih Sarıoğlu'nun Samsun'un Bafra ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli olan Sarıoğlu'nun cenazesinin Ankara'da toprağa verileceği belirtildi.

ACI HABER KIRIKKALE'YE ULAŞTI

Vali Yardımcısı Ender Faruk Uzunoğlu ve beraberindekiler, 40 yaşındaki Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu'nun şehadet haberini, Çalılıöz Mahallesi'nde oturan baba Muharrem ve anne Hafize Umulu'ya ulaştırdı.

Kırıkkale Belediyesi ekiplerince şehidin evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit Umulu'nun evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Kırıkkale Valiliği de yaptığı açıklamada, şehit Umulu'ya Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

ANKARA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit olan Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer'in (49) şehadet haberi, Ankara'daki evine ulaştı.

Bingöl'den Tatvan'a giderken kaza kırıma uğrayan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi helikopterde şehit olan 11 askerden Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer'in acı haberi, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki evi ile Yenimahalle ilçesindeki baba evine ulaştı. Sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen askeri yetkililerden şehadet haberini alan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evinin bulunduğu bina ile baba evi komşuları tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehit Kurmay Albay Şentürk Aydınyer ve eşi Semra Aydınyer'in (49), 20 ve 16 yaşlarında iki kızının olduğu öğrenildi. Kars nüfusuna kayıtlı olan ve 20 senedir Ankara'da yaşadığı belirtilen Şehit Aydınyer'in cenazesinin yarın Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

YARALILARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Tatvan'da kaza kırıma uğrayan helikopterden yaralı olarak kurtulan Binbaşı Alptekin Köprülü ile Yüzbaşı Ender Uzunçakmak'ın tedavilerine Bitlis Tatvan Devlet Hastanesinde devam ediliyor. Bu arada aynı hastaneye getirilen şehitlerin ise otopsi işlemleri sürüyor. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından şehitlerin naaşlarının Elazığ'a gönderileceği belirtildi.

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak