• $32,377
  • 35,069
  • 2325.86
  • 9093.15
14 Ekim 2021 Perşembe 09:51 | Son Güncelleme:

Bilim Kurulu toplantısı kararları nelerdir? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 13 Ekim açıklamaları

Bilim Kurulu toplantısı kararları nelerdir" Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 13 Ekim açıklamaları

Koronavirüs salgınında son dakika açıklamaları güncel olarak takip ediliyor. Bilim Kurulu toplantısı sonrası Fahrettin Koca açıklamaları neler? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Okulların açılmasıyla hareketlilik artarken vaka sayılarının 30 binleri bulması gözleri Bilim Kurulu'ndan çıkacak olan kararlara çevirdi. İşte tüm merak edilenler...

Okulların açılmasıyla hareketlilik devam ederken vaka sayılarının 30 binleri bulması gözleri Bilim Kurulu kararlarına çevirdi. Koronavirüs aşısı, okullardaki son durum ve yerli TURKOVAC aşı çalışmalarının değerlendirileceği Bilim Kurulu Toplantısı'na dair son dakika açıklamaları şu şekilde:

BİLİM KURULU TOPLANTISI AÇIKLAMALARI

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında saat 17.00'de video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın toplantının ardından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Bilim Kurulumuz bugün salgının seyri, gençler üzerindeki ektisi, aşı programımız ve yerli aşımız Turkovac'ın güncel durumunu değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Son günlerde vaka sayılarında bir sıçrama yaşanmamasına rağmen her yeni gün küçük artışlarla salgın tehdidini devam ettirmektedir. Bu gidişat sadece yeni vaka sayılarına değil kayıplarımıza da yansımaktadır. Özellikle aşı olmamış ya da aşısı tamamlanmamış nüfusta vaka sayıları artış göstermekte ve bu durumdaki vatandaşlarımız hastanede tedavi görmeye ve yoğun bakıma ihtiyaç duymaktadır. Ek hastalığı olan büyüklerimiz de ağır şekilde etkilenmeye devam etmektedir.

"YÜZDE 40'I 23 YAŞ ALTI VATANDAŞLARIMIZDAN OLUŞMAKTADIR"

Okullarda hareketliliğin başlaması ile birlikte vakaların yaş ortalaması düşmeye başlamıştı. Üniversitelerimiz de birer birer açılmaya başladılar ve bu hareketlilik de bir artışa neden olabilecek. Üniversiteli kardeşlerimizi eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmek ve sevdiklerine virüs taşımamak için hızla ve topluca aşı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki, şu an aktif vakalarımızın yaklaşık %40'ı 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır.

AŞILAMADA SON DURUM NE?

18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanması verilerinde 1'inci doz Türkiye ortalaması yüzde 88, 2'nci doz ortalaması yüzde 75.10 olarak ölçüldü. Ayrıca, 1'inci dozda 54 milyon 624 bin 841, 2'nci dozda 46 milyon 617 bin 72 ve 3'üncü dozda 10 milyon 796 bin 682, toplamda ise 112 milyon 941 bin 94 aşı uygulandı.

En az 2 doz aşı olmuş kişi oranının en yüksek olduğu iller; Kırklareli, Muğla, Ordu, Çanakkale, Amasya, Eskişehir, Osmaniye, Edirne, Balıkesir ve Burdur olurken, 2 doz aşı olmuş kişi oranının en az olduğu iller ise Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Muş, Mardin, Bitlis, Siirt, Bingöl, Ağrı ve Bayburt oldu.

  • Bilim Kurulu toplantısı
  • Bilim Kurulu ne zaman
  • Bilim Kurulu saati
  • Bilim Kurulu toplantı saati
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi