• $32,394
  • 35,1108
  • 2326.82
  • 9096.1
1 Nisan 2023 Cumartesi 18:07 | Son Güncelleme:

Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki... "Teröristlerle koyun koyunasın"

Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki... "Teröristlerle koyun koyunasın"
AA

Başkan Erdoğan, Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı ve 6'Lı koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile olan ittifakına tepki gösteren Başkan Erdoğan, "Bay bay Kemal teröristlerle koyun koyunasın, masaya oturdun. Kandil'den selam geliyor beraber yürürüz diyorlar. Yürüyün bakalım nereye kadar yürüyeceksin." ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Daha önce Elazığ başta olmak üzere, çeşitli şehirlerimizde yaşanan depremler, sel felaketleri, yangınlar, sınırlı bir bölgede ve sınırlı bir hasarla gerçekleştiği için yaraları hızlı bir şekilde sarmıştık. Ancak 6 Şubat depremleri yaklaşık 500 kilometrelik çapı, 14 milyon insanı etkileyen sonuçları, 313 bin binadaki 895 bin bağımsız bölümü oturulamaz hale getiren yıkım gücüyle bize her şeyi tekrar hatırlattı." dedi.

Başkan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Abdullah Paşa Mahallesi TOKİ alanında düzenlenen "Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni"ne katıldı.

Konuşmasına alandakileri selamlayarak başlayan Erdoğan, "Pek çok müjdeyi içinde barındıran Kadir Gecesi'nin ve ardından gelecek bayramın heyecanını şimdiden yaşamaya başladığımız Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Peygamber Efendimizin validesi Amine annemizin Ebva'daki son sözleriyle ifade edecek olursak, 'Her başlayan biter, her gelen gider, her yeni eskir, her taze bayatlar, her güzel çirkinleşir, her yaşayan ölür, ezeli ve ebedi olan sadece Allah'tır.' Başladıktan sonra ramazan da bitiyor. Unutmayın, insan hayatı da bitiyor." ifadelerini kullandı.

Bu vesileyle 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Başkan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Onlar bizim şehitlerimiz ve Sevgili Peygamberimize komşu. Rabb'im ülkemizi, milletimizi, tüm insanlığı her türlü afetten, muhafaza eylesin diyoruz. Türkiye, maalesef potansiyel olarak depremiyle, seliyle, kuraklığıyla, heyelanıyla pek çok afete açık bir coğrafyaya sahiptir. Coğrafyamızı değiştiremeyeceğimize göre kendimizi afetlere karşı hazırlamamız gerekiyor. İşte örnekler burada. Bir afet yaşadık mı? Elazığ'da yaşadık ama ardından bu güzel eserleri inşa ettik mi? İhya ettik mi? Şimdi sizleri görünce çok mutlu oldum. Rabb'ime hamdolsun o afeti yaşadığımızda, buraya geldiğimde ne haldeydi ama şimdi ne hale geldi. Çok önemli adımlar attık. TOKİ vasıtasıyla 1,2 milyon, kentsel dönüşüm projeleriyle 3,3 milyon insanımızı güvenli evlere taşıdık. Şehirlerimizi altyapısı ve üstyapısıyla modernleştirirken aynı zamanda felaketlere karşı dirençli hale getirdik. Tabii bu işler hem vakit alıyor hem de ciddi kaynak gerektiriyor. Daha önce Elazığ başta olmak üzere, çeşitli şehirlerimizde yaşanan depremler, sel felaketleri, yangınlar, sınırlı bir bölgede ve sınırlı bir hasarla gerçekleştiği için yaraları hızlı bir şekilde sarmıştık. Ancak 6 Şubat depremleri yaklaşık 500 kilometrelik çapı, 14 milyon insanı etkileyen sonuçları, 313 bin binadaki 895 bin bağımsız bölümü oturulamaz hale getiren yıkım gücüyle bize her şeyi tekrar hatırlattı."

Afetlerin, özellikle de depremlerin hazırlıkları bitirmeyi beklemediğini söyleyen Erdoğan, "Öyleyse yapmamız gereken bir yandan yaşadığımız felaketin yol açtığı yıkımın izlerini silmek, bir yandan da gelecek muhtemel afetlere daha güçlü şekilde hazırlanmaktır. İşte Cumhur İttifakı buna hazırdır." diye konuştu.

Elazığ'da attıkları temeller ve teslim edecekleri anahtarların bu sürecin, yol haritasının bir özeti gibi olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan, törende inşası tamamlanan 1164 konutun anahtarlarını hak sahiplerine vereceklerini belirtti.

Evlerine kavuşan tüm vatandaşlara yeni yuvalarının hayırlı uğurlu olmasını dileyen Erdoğan, "Son depremlerin ardından inşa edeceğimiz 650 bin konutun 7 bin 452'sini Elazığ'da yapıyoruz. Bunlardan 505'inin temelini bugün atıyoruz. Böylece deprem bölgesinde 67 bin 50 konut ve köy evinin yapım sürecini başlatmış, bunlardan 31 bin 663'ünün de temelini atmış oluyoruz. Amacımız bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim ederek deprem bölgesindeki şehirlerimizi ayağa kaldırmaktır. Aynen burada olduğu gibi." ifadesini kullandı.

Elazığlıların gözlerine baktığında şimdiden 14 Mayıs'ı okuduğunu söyleyen Başkan Erdoğan, alandaki, "Toplanıp dağılanlarla değil, söz verip yapanlarla beraberiz.", "Proje yapamayanlar temel atamazlar." ve "Yarın değil hemen şimdi" pankartlarını okudu.

Zemin artı üç veya dört katlı olarak inşa edilecek deprem konutlarını, iş yerleri, sosyal donatıları, çevre düzenlemeleri ve diğer unsurlarıyla adeta yeni mahalleler, yeni ilçeler tasarladıklarını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehirlerimizin kadim yerleşim yerlerini de tarihine, kültürüne, sosyal ve ticari ihtiyaçlarına uygun şekilde ihya ediyoruz. Bugüne kadar Elazığ'da deprem konutları ve diğer projelerle 29 bin 418 konut yaptık. Durmadık. Bay bay Kemal, senin ömründe kaç konut var acaba, söyler misin? Acaba senin büyükşehir belediyelerin veya belediyelerin kaç konut yaptılar söyler misin? İzmir'de, Antalya'da, Muğla'da ne yaptılar? Sadece laf. Biz yaptık biz. Biz yaptık onlar değil. Halen 1810 konut ile kamu binalarının, dükkanların, yurtların, okulların ve diğer hizmet birimlerinin yapımı sürüyor. İnşallah hem bunları hem yeni deprem konutlarımızı, hem yeni İlk Evim Projesindeki 1831 konutu ve 17 bin 500 altyapılı arsayı da en kısa sürede teslim edeceğiz."

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Ülke yönetimine dair tek müktesepleri koalisyon dönemlerindeki dermansız Türkiye olanların havsalası, birkaç ayda hastane inşa edeceğimiz gerçeğini almıyor." dedi.

Başkan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Abdullah Paşa Mahallesi TOKİ alanında düzenlenen "Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni"ne katıldı.

Türkiye'de yapılan her işe karşı çıkmayı, takoz koymayı, yalan ve iftiraya engel olmayı maharet sanan bir kesim bulunduğunu belirten Erdoğan, "Kimdir bu? CHP. Meslekleri budur. Geçmişte köprülerden tünellere, havalimanlarından fabrikalara, savunma sanayi projelerinden sessiz devrimlerimize kadar her konuda bu kesimin şirretçe yürüttüğü kampanyalara maruz kaldık. Vaktimizin ve enerjimizin bir kısmını iş yapmaya, bir kısmını da mecburen bu işlerin önünü tıkamaya çalışanlarla mücadeleye ayırdık." diye konuştu.

Daha önce Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı, Togg projelerinde de aynı engelleme girişimleriyle karşılaştıklarını hatırlatan Erdoğan, "Şimdi de Kanal İstanbul'un önünü kesmeye çalışıyorlar. Bay bay Kemal, kesemeyeceksin." ifadesini kullandı.

"Deprem bölgesindeki temelini attığımız hastaneyi dahi hazmedemeyerek, değersizleştirmeye ve hatta yalanla yok saymaya kalkacak kadar çukurlaşanları milletime havale ediyorum." diyen Erdoğan, sadece İstanbul'da Çam Sakura, Murat Dilmener ve Pakize Hanım hastanelerinin zamanla yarışan projeler olduğunu söyledi.

Murat Dilmener ve Pakize Hanım hastanelerinin, Kovid-19 salgını döneminde üç ayda tamamlandığını anımsatan Erdoğan, "Hanımefendi, senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini de biliriz ama sana da rezeneyi tavsiye ederiz. Onun için kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım. Biz 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' diyerek bu yolda yürüdük." diye konuştu.

Erdoğan, "Ülkenin yönetimine dair tek müktesepleri koalisyon dönemlerindeki dermansız, bitik, darmadağın Türkiye olanların havsalası bizim birkaç ayda hastane inşa edebileceğimiz gerçeğini almıyor." dedi. Başkan Erdoğan, salgın döneminde yurt içinde ve yurt dışında bu tür hastaneleri kurduklarına dikkat çekti.

Allah'ın yardımı ve milletin desteğiyle deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan her hastaneyi, 319 bin konutu, kamu binalarını ve ticari alanları bir yıl içinde faaliyete geçirme sözünü yerine getireceklerine işaret eden Erdoğan, yapılanları inkar edecek, terör örgütlerinin eteğine yapışacak, emperyalistlerden medet umacak kadar gözlerini hırs bürümüş olanlara rağmen bunu başaracaklarını vurguladı.

Başkan Erdoğan, "Bay bay Kemal, teröristlerle koyun koyunasın. İyi masaya oturdun. Bay bay Kemal'e Kandil'den selam geliyor. 'Beraber yürüyeceğiz' diyorlar. Yürüyün bakalım nereye kadar yürüyeceksiniz? 14 Mayıs'ta benim Gakkoşum bu teröristlerle el ele kol kola olanlara yol vermeyecek, ben buna inanıyorum." dedi.

"BİZİM LGBT İLE İŞİMİZ YOK"

Türkiye'de terör ve çıkar örgütlerinin en çok saldırdığı partinin AK Parti olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yüzlerce saldırıya uğradık. Onlarca arkadaşımız alçakça şehit edildi. Parti binalarımız, araçlarımız, partililerimizin iş yerleri, evleri kurşunlandı, yakıldı. Üstelik bu saldırıların çoğu da altılı koalisyonun yedili koalisyonun, düne kadar gizli artık aleni yedinci ortağı olan bir partinin sırtını dayadığı örgüt tarafından gerçekleştirildi. Hepsini biliyoruz ve hepsi de aklımızda, kalbimizde. Hepsinin de mahşere kadar takipçisi olacağız. Her kim bu konuda AK Parti'nin ve bizim ismimizi ağzına alırsa, bilin ki karşısında topyekun milletimizi bulur. Bu konular öyle kifayetsiz muhterislerin, üçüncü, beşinci sınıf siyasetlerinin mezesi yapılacak işler değildir. Onlar gitsinler, kendi fırıldak masalarında incik boncuk oynamaya, 'oturuyorum kalkıyorum' kavgası yapmaya, hayali makamlar ve mevkiler dağıtmaya, gökkuşağı renklerine bürünmeye devam etsinler. Bizim LGBT ile işimiz yok. Bunlar LGBT ile beraber dans etsinler."

Başkan Erdoğan, Elazığ'a son 20 yılda 79 milyar liralık yatırım yapıldığına işaret ederek, "Şehir hastanemizden bölünmüş yollarımıza, barajlardan doğal gaza, her alanda Elazığ'ı tarihinde görülmemiş hizmetlerle buluşturduk. İnşallah Elazığ, 14 Mayıs'ta farkını bir kez daha ispatlayacak. Yüreği imanlı, gönlü zengin, kalbi vatan sevgisiyle atan Gakkoş sandıkta yanlış yapmaz, Gakkoş'a da yanlış yapılmaz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ufkunu yaşadığı afetleri ve sıkıntıları bahane ederek, perdelemek isteyenlerin boş durmayacağını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Deprem binalarımızı yıkabilir. Canımızdan can kopartabilir. Ekonomik sıkıntılar, yükümüzü artırabilir. Ama hiçbir şey inancımızı, azmimizi, umudumuzu elimizden alamaz, Türkiye Yüzyılı'nın inşası kararlılığımıza ket vuramaz. Çünkü biz, Cumhuriyetimizin ilk asrında nice taşlı, dikenli, mayınlı yollardan bugünlere gelmiş bir milletiz. Ülkemizin güvenliği, huzuru, demokrasisi güçlü olduğu müddetçe Allah'ın izniyle ekonomisi de düzelir, deprem yaraları da sarılır, hayalleri de hayata geçer. Yeter ki Türkiye'nin omurgası sağlam istikameti düzgün, iradesi güçlü olsun."

"TERÖR ÖRGÜTÜYLE BERABER YOK OLMAYA MAHKUM OLACAKLAR"

Erdoğan, 20 yıldır vesayetçilerle darbecilerle terör örgütleriyle ekonomik tetikçilerle ve emperyalistlerin kuklalarıyla uğraştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Zor şartlar altında verdiğimiz mücadeleyle ülkemizin demokrasisine ve kalkınmasına 20 yılda asırlık kazanımlar sağladık. Okyanusu geçen Türkiye'yi, 14 Mayıs'ta bir karış suda boğma hesabı yapanlara milletimizle birlikte, Elazığ'la birlikte bir kez daha diyoruz ki, 'başaramayacaksınız.' Daha önceki felaketlerde yaptığımız gibi bu depremin yaralarını biz saracağız. Küresel krizlerin etkisiyle ortaya çıkan ekonomik sıkıntıları da biz çözeceğiz. Ülkemizden söküp attığımız ve güney sınırlarımızın ötesinde karanlık hesapların içerisinde olanlar da bilsinler ki terör örgütüyle beraber yok olmaya mahkum olacaklar. Onların da başlarını yine biz ezeceğiz. Siyasi, sosyal, ekonomik tüm alanlarda huzurumuzu ve refahımızı artıracak her adımı yine biz atacağız. Cumhuriyetimizin yeni asrını Türkiye Yüzyılı haline biz dönüştüreceğiz. 85 milyonla birlikte hayal ettiğimiz şeylerin hepsini daha önce yaptık, yine biz yaparız."

Vatandaşların sandığa giderken cumhurbaşkanı adaylarına ve ittifaklara bakmalarını rica eden Erdoğan, "Yüksek Seçim Kurulu, 4 cumhurbaşkanı adayının kesin listesini açıkladı. Bir tarafta bölücülerin 'Yürü Kemal'i' var. Öte tarafta 'Gel Muharrem' bulunuyor. Beri taraftakini saymaya gerek bile yok. Tabii bir de ömrünün son 40 yılını belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olarak ülkesine ve milletine hizmete adamış, Türkiye'nin demokrasisine ve ekonomisine çağ atlatmış bir kardeşiniz var." diye konuştu.

NOTLAR

Başkan Erdoğan'ın konuşmasının ardından 505 Konutun Temel Atma Töreni için Yemişlik Mahallesi'ndeki tören alanına canlı bağlantı yapıldı.

Törene, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile AK Parti milletvekilleri de katıldı.

  • başkan erdoğan
  • elazığ
  • temel atma töreni
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi