• $32,3808
  • 35,0026
  • 2326.12
  • 9074.37
1 Mayıs 2019 Çarşamba 13:38 | Son Güncelleme:

Anneler Günü ne zaman?

Anneler Günü ne zaman"

“Anneler Günü ne zaman, hangi gün kutlanacak?” sorusu 2019 yılında da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Türkiye’de Mayıs ayının ikinci haftasının pazar günü kutlanıyor. Yani bu yılki Anneler Günü 12 Mayıs'a denk geliyor.

ANNELER GÜNÜ İÇİN EL YAPIMI HEDİYELER

El Yapımı Çanta

Her kadın çantayı çok sever. Annenize çanta almak yerine bir çanta dizayn edebilirsiniz. Hatta hazır aldığınız bir çantaya onun sevdiği tarzda işlemeler yapabilir taş yapıştırmalar ile farklı bir hale getirebilirsiniz. Sezonun en moda uygulaması olan patchworkü kullanarak fotoğraftaki gibi bir çanta yapabilirsiniz. Bir ipucu verecek olursak mavi ve yeşil sezonun en moda rengi. Anneniz yaz aylarında böyle bir çantayı omzundan sizi de dilinden düşürmeyecektir.

El Yapımı Telefon Kılıfı

Akıllı telefonların yaygınlaşması sayesinde telefon kabı kullanımı bir moda haline geldi. Anneler titizdir, telefonlarını korumak isterler.  Bunun için annenize telefon kapı hediye almak yerine onun için bir telefon kabı dizayn edebilirsiniz. Bunun için tasarım yapılmayan sade bir telefon kabı almanız yeterli. İstediğiniz bir kumaş veya boncuk, taş gibi yardımcı gereçlerle telefon kabını annelerinizin zevkine göre dizayn edebilirsiniz.

Anneler Günü Hediyesi Renkli Yastık

Anneler günü hediyesi olarak annenize kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz rengârenk bir yastık hediye etmeye ne dersiniz? Keçe ile süsleyebileceğiniz bu yastık, annenize sizi hatırlatacak.

El Yapımı Kulaklık

Anneler günü için harika bir kulaklık hazırlamaya ne dersiniz? En basit el yapımı anneler günü hediyeleri arasında yer alan bu kulaklığa anneniz bayılacaktır.

El Yapımı Çerçeve

Bir fotoğraftan başka ney anıları bu kadar canlı tutabilir? Hiç bir şey. Onun sürekli hatırlamasını istediğiniz bir ana ait fotoğraflardan çerçeve yapın. Karton, mukavva veya tahta kullanabilirsiniz. Bu çerçeveyi bir çocuk gibi süsleyin. Unutmayın ellerinizle yaptığınız hediyeler annelerin gözünde paha biçilemez.

El Yapımı Vazo

Anneler günü hediyesi olarak çiçek almak bence kolaya kaçmaktır. Birde o çiçeği koyabileceği bir vazo yapmaya ne dersiniz? Ben yapamam böyle işleri beceremem dediğinizi duyar gibiyim! Hayır yapabilirsiniz. Daha basit bir öneri vereceğim. Kavanozdan vazo yapın. En azından kavanoza bir kurdele bağlayın. Hangi vazoyu hazırlayacağınız konusunda kararsız kalırsanız, annenizin en sevdiği rengi tercih edebilirsiniz. Ayrıca vazo ile hangi çiçeği sunum yapacağınızda önemlidir. Annenize sevdiği bir çiçeği sevdiği bir renkte hediye edebilirsiniz. Bir fanusu harika bir vazo haline getirebilirsiniz. Oldukça hoş ve dekoratif duracaktır. Bunu yapmak için tek ihtiyacınız olan, biraz toprak, taş, çiçek ve fanus. Yada bir kavanoz kullanarak dekoratif bir çiçek vazosu oluşturabilirsiniz. Anneleriniz için oldukça kolay hazırlayabileceğiniz bir vazo. Hem bahar gelmişken böyle bir vazoyu evinde görmekten mutluluk duyacaktır. Sicim ipi, bir parça kumaş ile böyle şirin ve basit bir vazoyu anneniz için hazırlayabilirsiniz.

El Yapımı Buket Çiçek

Gül buketi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler;

– Renkli kağıt

– Makas

– Silikon yapıştırıcı

– Gülleri sabitleyeceğiniz tel

– Gülleri saracağınız şık paket

İlk olarak gül olabilmesi için kıvrımlı şekli kağıda çizmeniz (çizimi videoda bulabilirsiniz) ve sonrasında da makas yardımıyla çizdiğiniz şekli kesmeniz gerekmektedir. Kağıt kıvırma yöntemiyle güllerinizi tek tek oluşturmanız ve son aşamayı silikon yapıştırıcıyla yapıştırdıktan sonra tellere geçirmelisiniz. Bu şekilde dilediğiniz sayıda gül yaptıktan sonra şık çiçek ambalajınızla gül buketinizi paket yapabilirsiniz.

Güllerinizin güzel kokması ve gerçekçi olması için üzerine hakiki gül esansı sürmeyi unutmayın.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı