• $32,3775
  • 34,9675
  • 2325.68
  • 9082
21 Eylül 2019 Cumartesi 17:06 | Son Güncelleme:

Akın akın geldiler! TEKNOFEST'te insan seli: Ziyaretçi sayısı bir milyonu geçti

Akın akın geldiler! TEKNOFEST'te insan seli: Ziyaretçi sayısı bir milyonu geçti

Başkan Erdoğan'ın ziyaret ettiği Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul, beşinci günündeki etkinliklerini yoğun bir katılımla tamamladı.TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 5 günde 1 milyon 20 bin ziyaretçi ile rekor kırdı.

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul), beşinci gününde misafirlerini ağırladı. 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST İstanbul beşinci gününde büyük ilgi gördü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün sosyal medya hesabında TEKNOFEST'e katılacağını duyurması ve vatandaşları da davet etmesi üzerine festivale katılmak isteyen 7'den 70'e çok sayıda kişi, sabahın erken saatlerinde festival alanını doldurdu. 

Güzel hava ve hafta sonunu değerlendirerek ailesi ve arkadaşlarıyla festival alanına gelen vatandaşlar, yerli ve milli imkanlarla üretilen teknoloji ürünlerini inceleme fırsatı buldu. 

TEKNOFEST REKOR KIRDI

TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 5 günde 1 milyon 20 bin ziyaretçi ile rekor kırdı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen ve Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, beşinci gününde ziyaretçi akınına uğradı.

TEKNOFEST'i geçen sene 500 bin kişi ziyaret ederken, bu yıl bu rakam cuma günkü yoğun yağmura rağmen festival bitmeden aşıldı.

BEŞİNCİ GÜNDE 570 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'i beşinci gününde ailesiyle ziyaret etti. Erdoğan'a bazı bakanlar da eşlik etti.

Erdoğan'ın dünkü sosyal medya hesabından yaptığı daveti karşılıksız bırakmayan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde alanı doldurdu. Festival dolayısıyla trafikte ve toplu taşıma araçlarında yoğunluk oluştu.

Güneşli hafta sonunu TEKNOFEST'i gezerek değerlendiren her yaştan vatandaş, yerli ve milli teknoloji ürünlerini yakından inceledi.

İlk dört günde 450 bin kişinin ziyaret ettiği TEKNOFEST'e bugün 570 bin kişi katıldı.

Teknoloji ürünlerinin tanıtılmasının yanı sıra çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapan festival yarın da misafirlerini ağırlayacak. Festivalin kapanışının ardından ziyaretçi sayısının 1,5 milyona ulaşması bekleniyor.

Festival alanına kurulan ana sahnede, gün boyu performanslar ve yarışmalar devam etti. En yoğun katılımın görüldüğü festivalin beşinci günü, şarkıcı Murat Dalkılıç'ın konseriyle sona erecek. 

TEKNOFEST kapsamında, Dış Hatlar Terminali'nde Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı bugün de devam ederken, Uçan Araba Tasarım Yarışması Çadırı'nda "10 Yıl Sonra Uçan Araba", 226 numaralı körükte ise "Gıda-Çevre-Enerji Bağlantısında Yosunlar ve Biyoyakıt Uygulamaları" konulu seminerler düzenlendi. 

Eğitim ve eğlence dolu atölyeler

Çocuk, genç, yaşlı demeden her yaştan insanın zamanını mutlu bir şekilde geçirdiği festivalin beşinci gününde teknoloji yarışmaları, havacılık gösterileri, atölye çalışmaları, sergiler, stant etkinlikleri, seminer ve konferans programları hız kesmeden devam etti. Enerji ve coşkunun gün boyunca devam ettiği festival TEKNOFEST’te hem gezerek hem de eğitim alabildikleri atölye çalışmaları sayesinde festivalde bu konularda deneyim kazanmanın mutluluğunu yaşadı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı stant alanında Uzay Taşları, Robotumu Kodluyorum, Roketimi Tasarlıyorum, Eğlenceli robotik, Nanoteknoloji, Enerji Teknolojileri, Elektronik Programlama, Robotik Kodlama, Mobil Uygulama ve Programlama ile Havacılık ve Uzay atölyeleri gerçekleştirildi. TR Motor Standında ise motor atölyesi yapıldı. 

Altı metreye kadar yükselip serbest uçuş deneyimi yaşatan Dikey Rüzgâr Tüneli, Gökbilim Planetaryumu ve Bilim Seferberliği Planetaryumu’na da ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

Dünya Drone Kupası sahiplerini buldu

40 farklı ülkeden gelen 64 sporcunun katıldığı Dünya Drone Kupası finali bugün gerçekleşti. Dünyanın en hızlı ve en iyi drone pilotu olabilmek için yarışmacılar beş gün boyunca kıyasıya bir rekabete girdi.

Geleceğimizin bilimine öncülük edebilecek olan öğrencilerin yarıştığı, finalist takımların 3 Milyon TL'nin üzerinde ödül kazanacağı havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir yelpazede düzenlenen 19 farklı kategorideki teknoloji yarışmalarına devam edildi.

Hava gösterileri nefes kesti

TEKNOFEST’in beşinci gününde ziyaretçiler 10 farklı uçuş gösterisini izleme fırsatı buldu. Gösterileri izleyen ziyaretçiler ellerindeki telefon ve fotoğraf makineleriyle en güzel anı yakalamaya çalıştılar. Bugün hava şovları Solo Türk’ün akrobasi hareketleriyle gökyüzüne attığı imzayla başladı. Dünyada ilgiyle takip edilen Türk Yıldızları ve Rusya’nın ünlü gösteri uçakları ‘Russian Knights Aerobatic Team’ yaptıkları uyumlu ve zor akrobasi hareketleriyle izleyenlerden büyük beğeni topladılar. Hava gösterileri İçişleri Bakanlığı Gösteri Uçuşu, Hürkuş gösteri uçağı, Askeri/THK Paraşüt Atlayışı, ilk yerli helikopter ATAK, Red Bull ve BE 200 ES Yangın Söndürme gösteri yapıldı. 22 Eylül Pazar günü ise dokuz farklı gösteri uçuşu olacak.

Yerli ve milli teknolojinin geldiği nokta

TEKNOFEST sergi alanında ise Türkiye’nin milli ve yerli imkânlarla ürettiği hava ve kara araçlarının yanı sıra yurt dışından gelen uçaklar sergilendi. İlk kez görücüye çıkan silahlı insansız hava aracı Bayraktar AKINCI Taaruzi İHA, ATAK helikopteri, eğitim uçağı HÜRJET,  Milli Muharip Uçağı ile beraber 38 farklı hava aracını festival alanında yerini aldı. Katılımcıların ilk kez yakından görme fırsatına sahip oldukları ilk milli uçan araba CEZERİ de BAYKAR stant alanında teknoloji meraklıları ile buluştu. Kara araçları bölümünde ise yolcularını mayın, balistik ve el yapımı patlayıcılara karşı koruyan BMC AMAZON UKS-OTONOM, ALTAY tankı, kirpi ambulans dâhil dokuz araç sergileniyor.

TEKNOFEST İstanbul teknoloji yarışmaları destekçilerinden ASELSAN, BAYKAR, İGA, İSBAK, ROKETSAN, TAI, Türk Hava Yolları (THY), TÜBİTAK, TÜRKSAT ile birlikte festivale AFAD, BMC, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, DHMİ, T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı, HAVELSAN, T.C İçişleri Bakanlığı, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C Milli Eğitim Bakanlığı, T.C Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Sivil Havacılık, STM,TEİ, TR Motor, TURKCELL, Bilişim Vadisi,  Türk Havacılık Uzay Sanayi, Türk Hava Kurumu ve T.C Ulaştırma Bakanlığı destek veriyor.

Festivalin akademik paydaşları arasında Boğaziçi Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi yer alıyor.

TEKNOFEST 2019’un medya paydaşları ise sırasıyla AA, Albayrak Medya, Ciner Medya, Demirören Medya, Doğuş Yayın Grubu, Kanal 7, Sabah Gazetesi, TGRT Haber, TRT ve Türk Medya.

Katılımın ücretsiz olduğu festival ile Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefleniyor.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı