• $32,3775
  • 35,0382
  • 2325.93
  • 9125.08
6 Aralık 2020 Pazar 20:25 | Son Güncelleme:

AK Partili Zengin'den algı operasyonlarına sert yanıt: Gerçek niye batıyor, fail siz olduğunuz için mi?

AK Partili Zengin'den algı operasyonlarına sert yanıt: Gerçek niye batıyor, fail siz olduğunuz için mi"

AK Parti Grup Başkanvekili Avukat Özlem Zengin, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla katıldığı bir yayında açıklamalarda bulunarak başörtülü kadınların, uzun yıllar seçilme hakkından mahrum bırakıldığını ifade etti. Bazı yayın organları ise Zengin'in açıklamalarını çarpıtarak algı operasyonu yaptı. Çirkin saldırılara cevap veren Zengin, "Kim niye rahatsız oluyor, gerçek niye batıyor? Fail siz olduğunuz için mi?" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı "Dünya Kadın Hakları Günü Özel Yayını"na konuk olarak başörtülü kadınların, uzun yıllar seçilme hakkından mahrum bırakıldığını ifade etti. Öte yandan Cumhuriyet, Independent Türkçe, T24 gibi birtakım yayın organları Zengin'in açıklamalarını çarpıtarak algı operasyonuna soyundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Zengin, şunları kaydetti:

"2013 yılında ilk defa 5 kadın milletvekilimiz başörtülü olarak meclise girdiler. Ama başörtülü olarak meclise girebilme yani seçilme hakkının gerçek manada kullanılması ilk defa 2015 seçimlerinde olmuştur." 

Seçme seçilme hakkı ile ilgili açıklamalarda bulunan Av. Özlem Zengin, şu ifadeleri kullandı:

"Kadın meselesi bizim için bir hikâyedir. AK Parti kadın meselesini yaşayan bir partidir. Kadınlar içinde bugüne kadar gelmiş geçmiş iddialı bir şekilde söylüyorum. Hangi mesele ile bir aradayız? 5 Aralık, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile alakalı bir gündür. Çok önemli bir gündeyiz. Fakat bu hakkın oy verme anlamında kullanılması 2013 yılına kadar olmuştur. Oy verme ile ilgili olarak. Ama 2013 yılında ilk defa 5 tane kadın milletvekilimiz başörtülü olarak meclise girdiler. Ama başörtülü olarak meclise girebilme yani seçilme hakkının gerçek manada kullanılması ilk defa 2015 seçimlerinde olmuştur. Bakar mısınız? Siz 2035’den bahsettiniz. 35 neresi? 2015 neresi? Siz 80 yıl gasp ettiğiniz kadınların hakkıyla alakalı neredesiniz? Bunun içerisinde sadece seçme seçilme meselesi değil. Eğer Türkiye’de bu hakkın gerçek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geçiren parti AK Parti’dir ve bununda öncüsü sayın Cumhurbaşkanımızdır."

ÇİRKİN SALDIRILARA CEVAP VERDİ

Cumhuriyet, Independent Türkçe, T24 gibi yayın organları Zengin'in açıklamalarını çarpıtarak algı operasyonuna soyundu. Çirkin saldırılara sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren Zengin, şu ifadeleri kullandı:

"Kim niye rahatsız oluyor! Gerçek niye batıyor. Fail siz olduğunuz için mi? Soru şu... 7 Haziran 2015’den önce isteyen her kadın Seçilme Hakkını kullanabiliyor muydu? HAYIR. 80 yılldır nerdeydiniz... Kadın Hakları savunucuları..."
"Bu ülkede kadınların yaklaşık %70’e yakınının başını örttüğü ifade edilmektedir. 2015’e kadar, sadece %30’un kullanabildiği bir haktan söz edebiliyoruz."
"Bu milletin yaşadığı hayattan kopuk olanlar, olanı biteni kendi etraflarında dönen olaylardan ibaret zannedenler bunun farkında olmayabilir. Meselelere kendilerinin bakış açısı dışında farklı veçheden bakanlara tahammülsüzlük, gerçeği çarpıtma beyhudedir beyhude!"
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi