• $32,3483
  • 35,1212
  • 2310.03
  • 9079.97
28 Haziran 2018 Perşembe 09:41 | Son Güncelleme:

Kandil Sincar operasyonu haberi 28 Haziran Kandil operasyonu son dakika haberleri

Kandil Sincar operasyonu haberi 28 Haziran Kandil operasyonu son dakika haberleri

Kandil operasyonunda son dakika gelişmesi! Kandil’de PKK'lı teröristler kaçarken Kanireş bölgesindeki ağaçlık alanları ateşe verdi. Kandil tarafındaki dumanlar yükselirken, patlama sesleri sınırdan duyuluyor. Bermizar bölgesinin üst tarafından yer alan Kandil’den dumanların yükselmesi dikkat çekiyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği hava ve kara harekatıyla Mehmetçik adım adım Kandil’e yaklaşıyor. Teröristlerin ana kampı olan Kandil bölgesinde dumanlar ve patlama sesleri eksik olmazken, Mehmetçiğin başarılı operasyonları ise kararlılıkla devam ediyor. Kandil Dağı, Zağros sıradağlarının uzantısı bir dağ olup 3587 metre yükseltiye sahiptir. İran-Irak sınırında bulunan dağın büyük kısmı Irak tarafında bulunmaktadır. Kandil Dağı üzerindeki en önemli yerleşim birimleri, dağın doğu yakasındaki İran’a bağlı olan Piranşehir ve batı yamacında bulunan ve Kuzey Irak’ın en büyük şehirlerinden Süleymaniye’dir. Akarsuların derin yarıklar ve vadiler oluşturduğu dağ birçok farklı bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır.

28 Haziran Kandil operasyonu son dakika haberleri Kandil Sincar operasyonu haberi. Mehmetçik yaptığı başarılı operasyonlarla adım adım Kandil’e ilerlerken, teröristler ise ağaçlık alanları yakarak kaçıyor. Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesi'nin Kuzey Irak ile sıfır noktasındaki köylerde, terör örgütü PKK’nın daha önceden kamp olarak kullandığı Kanireş ve Bermizar bölgeleri net olarak görülüyor. Kanireş bölgesinde teröristler tamamen temizlenirken, üs bölgesi kurma çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Özellikle Kanireş bölgesinin geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun çatışmalar sonucu teröristlerden temizlendiğini ifade eden bölge halkı, silah seslerinin hala zaman zaman gelmeye devam ettiğini belirtti. Teröristlerin kaçarken bölgedeki ağaçlık alanları da yaktığını dile getiren bölge halkı, arazi yapısı ve olası tuzaklara karşı Mehmetçiğin yangına müdahale edemediğini kaydetti. Kandil Dağı, Zağros sıradağlarının uzantısı bir dağ olup 3587 metre yükseltiye sahiptir. İran-Irak sınırında bulunan dağın büyük kısmı Irak tarafında bulunmaktadır. Kandil Dağı üzerindeki en önemli yerleşim birimleri, dağın doğu yakasındaki İran’a bağlı olan Piranşehir ve batı yamacında bulunan ve Kuzey Irak’ın en büyük şehirlerinden Süleymaniye’dir. Akarsuların derin yarıklar ve vadiler oluşturduğu dağ birçok farklı bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır.

Kandil tutuştu! İşte telsiz konuşmaları...

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 10 Mart’ta başlattığı Irak'ın kuzeyinde yer alan Kandil operasyonu hız kesmeden sürerken kurulan geçici üs sayısı da dokuz artışla 20’yi buldu.

ÜSLER ÇOĞALDIKÇA ELEBAŞLARI TERÖRİSTLERİ TEHDİT ETMEYE BAŞLADI
TSK unsurlarının bölge içinde ilerleyişi terör örgütünün yönetiminde paniğe yol açıyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; Kandil Dağı’nın çoğunlukla İran tarafında hareket ettikleri değerlendirilen elebaşları Murat Karayılan ve Cemil Bayık’ın şifreli telsiz konuşmaları da istihbarat birimleri tarafından kaydedildi. İki ismin, örgütün ‘ön cephe’ olarak adlandırdığı yerlerdeki alt kademe teröristleri suçlayıp, tehdit ederek, “Gereken direnci gösteremiyorsunuz. Hiç direnemiyorsunuz. Çok sayıda mevzi kaybettik. Kandil düşerse, her şey biter” dedikleri tespit edildi.

Güvenlik kaynakları, TSK’nın üs kurarak kalıcı hale geldiği yerlerden çekilen terör örgütü PKK’nın ciddi düzeyde maddi kayba uğradığına da dikkat çektiler. Bölgedeki köylülerden başta ‘sözde yol ve hizmet vergisi’ adı altında düzenli haraç toplayan örgütün, bu gelir kapısının da kapanmaya başladığı bildirildi.

87 TERÖRİST ETKİSİZ
TSK geçen hafta PKK’nın Türkiye içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Şırnak ile Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonlarda 87 teröristi etkisiz hale getirmişti. Operasyonlarda, 134 adet piyade tüfeği, 2 adet Milan tanksavar silahı, 1 adet AT-4 tanksavar silahı, 2 adet SA-18 füze, 8 adet RPG-7 roketatar, 9 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 7 adet Doçka uçaksavar makineli tüfek, 15 adet makineli tüfek gibi çok sayıda silah ele geçirilmişti. TSK, dün de Kuzey Irak’ta Sinat, Haftanin, Metina ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekâtlarında PKK hedeflerinin imha edildiğini duyurdu.

(Hürriyet)

 

KANDİL TARAFINDAN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Bermizar bölgesinin üst tarafından yer alan Kandil’den dumanların yükselmesi dikkat çekiyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği hava ve kara harekatıyla Mehmetçik adım adım Kandil’e yaklaşıyor. Teröristlerin ana kampı olan Kandil bölgesinde dumanlar ve patlama sesleri eksik olmazken, Mehmetçiğin başarılı operasyonları ise kararlılıkla devam ediyor.

BÖLGE HALKINDAN OPERASYONLARA DESTEK

Bölgede yürütülen operasyonları desteklediklerini ifade eden Seyhan Dinç isimli vatandaş, “Kanireş tarafından dumanlar yükseliyor. Son günlerde yapılan operasyonlar hala devam ediyor. Kandil tarafından da operasyonlar aynı devam ediyor. Bermizar’ın hemen öbür tarafından görünen Kandil’de de dumanlar yükseliyor. Ara ara da silah sesleri geliyor. Yapılan operasyonları da destekliyoruz” dedi.

SİNCAR NEREDE?

Sincar dağları Irak'ın kuzeybatısında Dicle ile Fırat arasındaki kuru yayla olan El Cezire bölgesinde bulunan sıradağı. Ninova İli'nin Sincar şehrine yakın olduğu için Sincar adı verildi.

Başlıca su kaynağı Sincar dağlarının güneyinde Tartar'a devam eden 130 mil (210 km) uzunluğundaki Tartar Vadisi'dir. En yüksek noktası 1.356 metre yüksekliğindedir.

KANDİL DAĞI NEREDE?

Kandil Dağı, Zağros sıradağlarının uzantısı bir dağ olup 3587 metre yükseltiye sahiptir. İran-Irak sınırında bulunan dağın büyük kısmı Irak tarafında bulunmaktadır. Kandil Dağı üzerindeki en önemli yerleşim birimleri, dağın doğu yakasındaki İran’a bağlı olan Piranşehir ve batı yamacında bulunan ve Kuzey Irak’ın en büyük şehirlerinden Süleymaniye’dir. Akarsuların derin yarıklar ve vadiler oluşturduğu dağ birçok farklı bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır.

KANDİL DAĞI BATI CEPHESİ YAPILANMASI

Bazıları Türk Hava Kuvvetleri'nin geçekleştirdiği operasyonlarda vurulan PKK kampları ve özellikleri şöyle:

- Kurtak kampı: Yaklaşık 300 terörist barınıyor.

- Bole Kampı: PKK’nın kadın yapılanması ve cephanelik var.

- Levce Kampı: Yaralıların tedavi edildiği sağlık birimi var.

- Şehit Rüstem Kampı: Teröristlere eğitim veriliyor, kültür bölümü mevcut.

- Zergele Kampı: Eğitim veriliyor. Kamp sorumlusu Konsey üyesi ‘Avareş kod adlı Mustafa Karasu.

- Surede Kampı: Örgütün üst düzey yöneticileri bu kampta kalıyor.

- Belekati Kampı: Lojistik birim ağırlıklı. Cemil Bayık burada kalıyor.

KANDİL DAĞI DOĞU CEPHESİ YAPILANMASI

- Şehit Harun Kampı: Kadın yapılaması, terzihane ve cephanelik var. Ayrıca mezarlık bulunuyor.

- Berda Kaşu Kampı: Telsiz istasyonunun bulunduğu muharebe tepesi mevcut.

- Şehit Ayhan Kampı : Yaklaşık 300 terörist barınıyor.

- Dolekoge Kampı: Yaklaşık 400 terörist bulunuyor.

- Asus Kampı: İran’a giriş- çıkış buradan yapılıyor. Kaçakçılardan para alınan sözde gümrük noktası var.

- Kalatukan Kampı: Kandil genel saha sorumlusu Muş nüfusuna kayıtlı ‘Amed Malazgirt’ kad adlı teröristin yönetiminde 20 kadar terörist kalıyor.

 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'