• $32,3547
  • 35,1339
  • 2305.12
  • 9079.97
9 Mart 2021 Salı 22:29 | Son Güncelleme:

22 yılda yapılmayanı 22 aya sığdırdık

22 yılda yapılmayanı 22 aya sığdırdık

2019 yılındaki yerel seçimle ilk kez AK Parti'ye geçen Bağlar ilçesi büyük bir dönüşüm içerisinde. Başkan Hüseyin Beyoğlu, 22 ayda ortaya koydukları hizmet seferberliğiyle halkın güvenini kazandıklarını söyledi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin yerel yönetimi, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından ilk kez AK Parti'ye geçti. İlçede 22 ay gibi kısa bir zamanda herkes tarafından fark edilebilen bir değişime imza attıklarını söyleyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hizmet seferberliğine 'gönül, sosyal ve hizmet belediyeciliği' adını verdikleri belirtti. Uzun yıllar hak ettiği hizmetleri alamayarak ihmal ve istismar edilen Bağlar'da öncelikle halkın arasına girerek herkesin kapısını çalıp gönlünü kazanarak, vatandaşlarla güçlü bir bağ oluşturduklarına dikkat çeken Başkan Beyoğlu, ilk kez böyle bir değişimi yaşayan Bağlar halkının büyük bir teveccüh göstererek kendilerini bağrına bastığını ifade etti.

SOSYAL PROJE FARKI

Başkan Beyoğlu, kronikleşen sorunların olduğu ilçede oluşturdukları gönül köprüsü ile sayesinde bir yandan farklı kesimlerin umudu ve sesi olurken, diğer yandan kırsaldan merkeze kadar ilçenin her karışında vatandaşın yaşamını olumsuz etkileyen alt yapı ve üst yapı sorunlarını ortadan kaldırdıklarını söyledi. Başkan Beyoğlu, belediyenin kaynaklarını ve imkânlarını milletin yararına değerlendirirken, rutin belediyecilik hizmetleri dışına çıkıp sosyal projeleri de hayata geçirdiklerini ifade ederek bu alanda fark yarattıklarının altını çizdi.

'BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN TEMİZLİK' SEFERBERLİĞİ

Bağlar Belediyesi, 'Bağlar'da bir gün değil, her gün temizlik' sloganıyla yeni bir temizlik seferberliği başlattı. Bağcılar Mahallesi'ndeki çalışmaya Başkan Hüseyin Beyoğlu da katıldı. Beyoğlu, "Temizlik bilincini yaşam biçimi haline getirmek için 7'den 77'ye kadar hepimiz bu konuda sorumluluk üstlenmeliyiz" dedi.

'BİZE DÜŞEN BU DAVAYA HİZMET ETMEK'

İlçe tarihinde ilk olan devasa projeler hazırlayarak hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Beyoğlu, şunları söyledi: "Geride bıraktığımız kısa zamanda elde ettiğimiz başarıdan cesaret alarak inşallah önümüzdeki zamanı çok daha iyi değerlendirerek vizyon projelerimizi hayata geçirip Bağlar'ı gelecekte yaşanılabilir model bir şehir haline getireceğiz. AK Parti bir dava ve gönül hareketidir. Bizlere düşen görev, bu kutlu davaya her koşulda hizmet etmektir. Bu minvalde Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız."

EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

AK Partili Bağlar Belediyesi, eğitime verdiği destek ile gönüllerde taht kurdu. 22 ayda 30'dan fazla okulun bakım ve onarımı yapıldı. Geçen yıl yüzde 90'a yakın başarı yüzdesi yakalayan merkezde yetişen öğrencilerin 36'sı elit üniversitelere yerleşti.

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 10 bine yakın öğrenciye kırtasiye ve giyim desteği verilmesini sağlarken, ilçe sınırları dışındaki öğrencilere yaptığı hizmetlerle de gönüller kazandı. Uzun yıllar diyanet teşkilatında ve sivil toplum kuruluşlarında önemli görevler üstlenen Beyoğlu, milli ve manevi eğitimin gelişmesine destek olmak amacıyla Kur'an Kursları ve ibadethanelere de destek sağlayarak takdir topladı. 7. sınıf öğrencisi İlayda Altun, Silvan'a 25 ve Diyarbakır'a 60 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıbuğday Köyü'nde yaşıyor. İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi olan Altun, pandemi nedeniyle yüz yüze eğitim yapılamadığı için birçok akranı gibi uzaktan eğitimden yararlanmak istiyordu. Ancak bilgisayarı olmadığı için bu imkandan yararlanamıyordu. Öğrencisinin bu durumunu öğrenen öğretmeni Ruken Karahan, durumu daha önce tanıştığı Sivaslı gazeteci Abdullah Yiğit'e anlatarak destek istedi. Gazeteci Yiğit de bu konularda duyarlı olduğunu basından öğrendiği Başkan Beyoğlu'na ulaşarak İlayda'nın mağduriyetini iletti. Hemen harekete geçen Başkan Beyoğlu, tablet bilgisayar,çanta ve içinde kırtasiye ürünlerinin bulunduğu eğitim setini öğretmeni aracılığıyla İlayda'ya ulaştırdı. Okuyup ülkesine ve milletine faydalı olmak istediğini belirten İlayda Altun, yaşadığı mutluluğu dile getirerek sesini duyarak sorunu çözen Başkan Beyoğlu'na teşekkür etti.

ÜÇÜZLERİ OLAN AİLEYE ÇANTA HEDİYESİ

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Eşi Dürdane Beyoğlu ile birlikte Yeniköy Mahallesi'nde ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Vatandaşların kapılarını tek tek çalarak sorun ve taleplerini dinleyerek hatırlarını soran Beyoğlu, girdiği bir evde üçüz bebekler olduğunu öğrenince bir süre aileye misafir oldu. Salih ve Mihriban Atman çiftinin Pınar, Çınar ve Baran isimlerini taşıyan üçüz bebekleriyle yakından ilgilenen Beyoğlu, içerisinde bebeklerin ihtiyaçlarının olduğu bebek çantalarını takdim etti, maddi durumu iyi olmayan aileye de ayni ve nakdi destek sağladı. Beyoğlu, "Sizlere Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını ve iyi niyet dileklerini getirdik. Çocuklar bizlere Allah'ın lütfü ve evlerimizin bereketidir. Allah sizlere böyle bir bereket etti. Rabbim üç yavrumuza da hayırlı ve sağlıklı ömür nasip etsin" dedi. Atman Ailesi de ziyaret ve hediyeler nedeniyle Başkan Beyoğlu'na teşekkür etti.

BAĞLAR SOKAKLARI ASFALTA KAVUŞTU

Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı asfalt seferberliğinde yıllardır asfaltlanmayan yerleşim yerlerinin sorunlarını çözmeye devam ediyor. 45 bin nüfuslu Mevlana Halit Mahallesinden sonra 20 yıldır asfalt çalışması yapılmayan 20 bin nüfuslu Selahattin Eyyübi Mahallesi'ni de sıcak asfalt hizmetiyle tanıştırıldı. Karacadağ bazalt taşından ürettiği asfalt ile cadde ve sokakları asfaltlayan Bağlar Belediyesinin yıllar sonra gerçekleştirdiği hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar cadde ve sokaklara pankart asarak Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'na teşekkür ediyor. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Belediyelerin siyaset değil hizmet üretme yerleri olduğunu her fırsatta dile getiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın altını çizdiği bu kutlu hizmet mücadelesinde milletimize hak ettiği hizmetleri kazandırmaya devam ediyoruz. Hizmete hasret kalan tüm mahalle, cadde ve sokaklarımızı asfaltlamayı sürdüreceğiz. Aşkla koşan yorulmaz şiarıyla yola devam diyoruz" dedi.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'