Sabahın erken saatlerinde kesim için ormana giden işçiler, traktöre yükledikleri meşe odunlarını ocakların bulunduğu sahaya getiriyor.
Tepesinde açılan delikten koninin içine atılan közlerle kontrollü olarak yakılmaya başlanan odunlar, 10 ila 15 gün süresince içten içe yanarak mangal kömürüne dönüşüyor.
İşçiler, merdiven yardımıyla çıktıkları ocağın üstünde tespit ettikleri zayıf noktalara önce toprak döküyor, ardından ayaklarıyla basarak sıkılaştırıyor.
Yanma işleminin ardından mangal kömürüne dönüşen odunlar, işçiler tarafından çuvallanarak satışa hazır hale getiriliyor. Okuldan gelen çocuklar da ailelerine çuvallama işinde yardım ediyor.
İşçilerden Cafer Özyılmaz, AA muhabirine, Diyarbakır'dan kömür üretiminde çalışmak için Edirne'ye geldiğini söyledi.