KREMA
Bir bardak sıcak su içerisine bir kaşık krema koyarak karıştırılır. Eğer karıştırılan krema, suyun içerisinde beyaz pullar oluşturursa, bu kremanın bozuk ve bitksel yağ içermediğine işarettir. Kaliteli krema ise suyun içerisinde homojen kalın bir sıvı haline gelecektir.
BALIK
Taze balıkların pulları parlak, solungaçları kırmızı ve gözleri diri olmalıdır. Bu özelliklere sahip olmayan balıklar bayattır.
KIRMIZI ET
Taze kırmızı eti parmağınızla test edebilirsiniz. Parmağınızı ete bastırın. Eğer parmağınızın izi çıkarsa, bu etin taze olmadığı anlamına gelir. Taze et her zaman kırmızı ve az kanlıdır.
DONDURULMUŞ MEYVE VE SEBZELER
Dondurulmuş gıdaların sağlıklı olup olmadığını kontrol etmenin yolu, eğer dondurulmuş paketlerde buz parçacıkları fazlaysa bu paketlerdeki besinlerin bozulduğu ve paketin iyi muhafaza edilmediğini gösterir.