Yüksek rakımlı yaylalarda çiçek ve kekiklerle beslenen ineklerin sütünden üretilen gravyer peyniri, uzun bir süreçten geçtikten sonra sofralara ulaşıyor. Mayıs, haziran, temmuz aylarında merada otlayan ineklerden sağılan sütler, bakır kazanlarda mayalandıktan sonra 4 saat pişirme sürecinden geçiriliyor.
Tezgahlarda yerini alan sezonun ilk peyniri, kent merkezi ve ilçelerdeki işletmelerde satışa sunulmaya başlandı.
Sarıkamış ilçesinde peynir satan esnaf "Bu sene bölgemizi kuraklık etkiledi. Süt miktarında bayağı azalma oldu. Gravyerin kilosu 120 lira, eski kaşar ise 55-60 lira civarında. Taze kaşarın da kilogramı 47-53 liradan satılıyor. Türkiye'nin dört bir yanına kargo ile gönderiyoruz. Ürünlerimize güveniyoruz, koşulsuz şartsız iade garantisiyle Kars'ımızın tüm peynirlerini, tüm ürünlerini Anadolu'nun dört bir yanın yayıyoruz" dedi.