Pilav yaparken pirinçleri kısa süre yıkamak
Pilav yapmadan önce pirinçleri duru suyu çıkana kadar, nişastası gidip süzgeçten şeffaf su akmaya başlayana kadar yıkamalısınız. Aksi takdirde Türkiye'de pilavın bir numaralı başarı kriteri olan ‘tane tane olmuş' övgüsünü duymak zorlaşır.
Makarnayı haşladıktan sonra soğuk suyla durulamak
Bu, makarna üzerinde tam da bir ‘soğuk duş' etkisi yaratıyor; vitaminini, besin değerlerini ve lezzetini kaydediyor. İşin doğrusu, makarna suyunu süzüp sosla karıştırmak. Sosunu içine çeken makarnalarınız daha leziz ve yine tane tane olacaktır.
Haşlanan et, henüz pişmeden tuz atmak
Haşlama yemeklerde et henüz pişmeden tuz atarsanız et sertleşecektir. Bu yüzden en iyisi yemeğin tuzunu et piştikten sonra, en son safhada atmak.
Buzluktan çıkan eti direkt ocağa atmak
Et bu şekilde daha fazla su salar ve lezzetini kaybeder. Doğrusu eti oda sıcaklığına yakın hale gelene kadar dışarıda bekletmektir. Fakat uzun süre oda sıcaklığında kalan et bakteri oluşumuna neden olabileceğinden arada sırada et yeterince çözülmüş mü diye kontrol etmekte fayda var.
Kek yaparken yumurtaları çok çırpmak
O yumuşacık kekler elbette ki özen ve ilgi istiyor. Hamurun içine koyduğunuz yumurtaları gereğinden fazla çırparsanız kekiniz kabarmaz. Şeker taneleri eriyinceye kadar çırpmak yeterlidir.
Etin marinasyon suyunu yemeğe eklemek
Lezzetli olsun diye birçok kişi bu hatayı yapar. Oysaki lezzetin ötesinde sağlığımızı da tehlikeye atıyor olabiliriz. Çiğ etin beklediği marinasyon suyunda bakteri oluşur. Bu nedenle en iyisi o suyu dökmek. Yine aynı mantıkla çiğ ette kullandığımız kesme tahtası ya da bıçak gibi aletlerle de pişmiş eti temas ettirmemeliyiz.