Elektronik ve mekanik malzemeler de kullanan Doğan'ın yaptığı "ejderha", kanatlarını hareket ettirebilmenin yanı sıra burnundan duman ve ağzından alev de çıkartıyor.
Metal sanatında farklı bir tasarım yapmak istediğini anlatan Doğan, "Çalışan mekanik aksamları olan, kanatlarını çalıştıran bir ejderha yapmayı düşündüm." dedi.
2 BİNİN ÜZERİNDE PARÇA KULLANDI
Doğan, yapım aşamasında sadece kanat çalıştırmayı düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:
"Ses ve alev bunların hepsi birbirini takip ederek aşama aşama gelişti. Yapım aşaması tahmini 4 ay sürdü. Yapım aşamasında 2 binin üzerinde parça var ve hepsi tek tek elde kesildi. Bunu çok kısıtlı imkanlarla yaptım. Mekanik aksamı, ışığı, sesi bunların hepsi ayrı ayrı. Bir de bu sanatı yaparken metale şekil vermenin dışında elektrik, elektronik ve mekanik konular bilgi ve tecrübe istiyor. Bu konularda biraz tecrübem vardı, bunu bu sanatta kullanmak istedim."
Yaptığı eseri görenlerin çok şaşırdığını dile getiren Doğan, "Sürekli gelenler ve fotoğraf çekinenler var. Böyle bir sanatı icra ettiğimiz için tebrik edenler oluyor. Hiçbir zaman kötü yönde eleştiri almadık, her zaman tebrik edildik." diye konuştu.
Doğan, kendisine farklı proje taleplerinin de geldiğini aktararak, şöyle devam etti:
"Destek alabilirsek zamanla yapacağım. 17 metrekare dükkanda, çok kısıtlı imkanlarla bunu yaptım, profesyonel takımlarım yok. Gerisi tamamen el işçiliği, saçların bükümünü dahi elimle ve dizimle yaptım. Gelen tekliflere göre satmayı düşünüyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri için de 3 metre boyunda bordo bereli robot yapmayı düşünüyorum. Onu yürütmeyeceğim, sabit olacak ve elinde kılıcı olacak. Tekmil ve selam verebilecek, bu şekilde tasarım düşüncem var. Onun haricinde elektrikli motosiklet tasarımım var. Bunların hepsi imkan dahilinde olacak."