Sabah kalvaltılarından akşam yemeklerine birçok sofrada bize siyah çay eşlik ediyor. Kararında tüketildiğinde adeta bir şifa deposu olan çayın Türkiye'de tüketimi ise kişi başı 4 kg'ı buluyor.
ÇAY NASIL DEMLENİR?
Çayın iyi demlenmesi için suyu iyi kaynatmak gerekiyor. Özellikle siyah çayın iyi demlenmesi için suyun fokur fokur kaynamış olması gerekiyor. Yaprakların iyice "karışması" için suyu çayın üstüne dökün. Bu, demlenmenin hızlı olmasını sağlıyor.
ÇAY YIKANMALI MI?
'Çay demlenmeden önce yıkanmalı mı?' sorusu da sık sık gündeme geliyor. Herkesin farklı bir yöntemi olsa da çoğunluk çayı yıkamadan kullanma taraftarı. Demlemeden önce yıkayanlar için ise kalite ve lezzetini kaybetmemesi için yıkama işleminin mutlaka soğuk suyla yapılması öneriliyor.