Kentte Osmanlı döneminden bu yana yapılan kadayıf dolması, ramazanda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evlerinde kalacak vatandaşların iftar sofralarını tatlandırmaya devam edecek.
Erzurum'un yöresel lezzet ustaları, kentin vazgeçilmez lezzetlerinden kadayıf dolmasını, salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara ramazanda da kuryelerle servis edecek.
İçindeki bu malzemeler nedeniyle tok tuttuğu, enerji verdiği bilinen ve siparişlerle özellikle ramazanlarda satışı 2-3 kat artan kadayıf dolması, il dışındaki müşterilere kargo aracılığıyla ulaştırılıyor.
Hemen hemen her evde kadayıf dolması pişirildiğini ve Erzurum'da kadayıf dolması olmayan sofranın bulunmadığını belirten Geyik, şöyle konuştu:
"Özenle yaptığımız tel tel hazırlanan kadayıfın arasına ceviz konulur ve özenle sarılır. Daha sonra yumurtaya bulanıp kızartma işlemi tamamlanır ve şerbetlenerek servise hazır edilir. Özellikle Erzurum'da ramazan ayında günlük 1 veya 2 tondan fazla kadayıf tüketiliyor. Hatta daha fazla olduğu günlerde mümkün. Özenle hazırlanan kadayıf dolmaları kargoyla Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırılıyor ve beğenilerek tüketiliyor."