Yılda ortalama bin ton üretilen ve Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Türkiye geneline pazarlanan tuzun, ilerleyen zamanlarda üretim kapasitesinin artırılmasıyla yurt dışına ihraç edilmesi hedefleniyor.
"Gıdaları uzun süre muhafaza ediyor"
İşletme yetkilisi ve maden mühendisi Sıddık Sefa Tanrıkulu, AA muhabirine, "Kemah tuzu, salamura, turşu, peynircilik gibi gıda ürünlerinin yapımında ve sofrada kullanılıyor. Gıdaları uzun süre muhafaza ediyor. Erzincan tulum peynirinin yapımında en önemli etken madde yani olmazsa olmazı konumundadır." diye konuştu.
Tanrıkulu, kaynak tuzlası olarak bilinen bölgenin yazılı kaynak olarak Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde de geçtiğini anlattı.