"Sepetteki bir çürük elma tüm sepeti çürütür" diye bir laf vardır. Ancak sadece çürük elma diğer elmaları çürütmüyor, iyi elma da başka meyvelere zarar verebiliyor.
Bazı meyve ve sebzeler, olgunlaşma sırasında etilen gazı üretiyor. Bu da beraber sakladığınız diğer meyve ve sebzelerin raf ömrünü kısaltıyor.
Örneğin elma, armut, kayısı, muz, kivi, mango, şeftali ve erik gibi meyveler etilen ürettiği için olgunlaştıkça renklerinde değişim gözlemlenir.
Bu yüzden patates, brokoli, havuç, lahana ve fasulye gibi etilene duyarlı sebzelerden uzak tutulmalı.
İki meyve de buzdolabında muhafaza edilmeli ancak elmanın ürettiği etilen karpuzu bozacağından birbirinden uzak tutulmalı.
Bütün meyve ve sebzeleri muzlardan uzak tutun. Herhangi biriyle yanyana olması çabuk bozulmasına sebep olacak.
Oda sıcaklığında saklanması tatlanmasını sağlayacak ancak çok erken buzdolabına koyulması tadını kaybettirir.