Antik bir mühendislik harikası olan ve dağın içi oyularak yapılan Hatay'daki Titus Tüneli, 2 bin yıl öncesinin mega projelerindendi.
Bin esirin çalıştırılarak yaptırıldığı tünel, ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor.
Doğanın içerisindeki mimarisiyle yurt içi ve dışından gelenlerin beğenisini toplayan tünel, 1380 metre uzunluğu, 7 metre yüksekliği ve 6 metre genişliğiyle dikkati çekiyor.
Titus Tüneli'nin doğusunda yer alan Beşikli Mağara içerisindeki Roma dönemine ait mezarların ise soylu bir yönetici ve ailesine ait olduğu sanılıyor.
Hatay Arkeoloji Müzesi Müdürü Ayşe Ersoy, yaptığı açıklamada, Hatay'ın çok önemli tarihi ve kültürel değere sahip bir yer olduğunu söyledi.
Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'a yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiğini aktaran Ersoy, Samandağ ilçesinde yer alan Titus Tüneli'nin de kentin dikkat çeken önemli yerlerinden olduğunu belirtti.
Mimarisiyle dikkati çeken tünele ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Ersoy, "İlimizin önemli ören yerleri arasındaki Roma döneminden kalma 1380 metre uzunluğundaki Titus Tüneli, ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor. Yılın 8 aylık zaman diliminde Samandağ ilçemizde bulunan Titus Tüneli'ni yerli ve yabancı 28 bini aşkın ziyaretçi gezdi" diye konuştu.
"DOĞA HARİKASI BİR YER"
Gaziantep'ten gelen Cafer Tayyar Demirci, "Titus Tüneli, doğa harikası bir yer, herkes buraya mutlaka uğramalı" dedi.
Mersin'den ailesiyle tüneli ziyarete gelen Celal Karadavut, Hatay'ın tarihe damga vurmuş önemli bir şehir olduğunu söyledi.