Yüzyıllar boyunca geleneksel Çin ve Tibet tıbbının temelini oluşturan tırtıl mantarı, dünyanın en değerli paraziti olarak alıcı buluyor.
Nepal, Tibet, Hindistan ve Butan'ın uzak bölgelerinde her yıl sadece birkaç hafta ortaya çıkan tırtıl mantarının değeri bazı dönemlerde altının üç katına çıkarken, en değerli parazit için ödenen en yüksek bedel ise 2017 yılında kilogram başına 140 bin dolar (yaklaşık 1,2 milyon TL) olarak kayıtlara geçti.
Güney Asya'da her yıl sadece belirli bir dönemde ortaya çıkan tırtıl mantarı, dünyanın en değerli paraziti olarak satılıyor.
Daha sonra yılın belirli bir döneminde bitki halinde doğada ortaya çıkan tırtıl mantarı, Tibet, Nepal ve Himalayalar'daki bazı kasabaların geçimini sağlıyor.
Nepal, Tibet, Hindistan ve Butan'ın uzak bölgelerinde her yıl sadece birkaç hafta ortaya çıkan tırtıl mantarı, geleneksel tıp alanında yüzyıllar boyunca bağışıklık güçlendirici olarak kullanıldı.
Uzmanlar, büyüyen Çin ekonomisi ve bunun sonucunda harcanabilir gelirdeki artış nedeniyle 1990'larda ve 2000'lerde tırtıl mantarının değerinin fırladığını altını çizdi.