Yiyeceklerin birbirleriyle uyumu eski bir yemek yeme felsefesidir. Yemek yeme konusunda daha çok yemeklerin birbirleri ile uyumunu ve bir araya geldiklerinde ortaya çıkan lezzeti önemseriz.
Peki, hangi besinler birlikte tüketilmelidir? Birlikte tüketildiğinde zararlı olan besinler hangileridir? İşte birlikte tüketildiğinde şaşırtan sonuçlar veren besinler...
BALIKTAN SONRA EN İYİ TERCİH... Balık yedikten sonra şişkinlik , mide bulantısı ve kan şekerinde düşme yaşanabilir. Bu nedenden dolayı kan şekerinin dengelenmesi için hafif bir tatlı önerilmektedir. Bunun önüne geçmek için balıktan sonra helva tüketmek doğru bir tercih olacaktır. Balığın ardından helva yenmesinin bir önemli nedeni daha bulunmaktadır. Denizdeki kirlilikten ötürü yediğimiz balıklarda ağır metaller bulunabiliyor. Ağır metallerin vücudumuza girmesi ise son derece tehlikeli ve zehirleme ihtimali çok yüksek.
BALIK VE TAHİN MÜKEMMEL BİR İKİLİ Balık ve tahin birlikte yenilmesi gereken besinler arasında yer alıyor dedik. Peki, birlikte yenildiğinde faydadan çok zarar sağlayan besinleri duymuş muydunuz? İşte asla birlikte tüketilmemesi gereken besinler...
Oysaki lezzetinden daha önemli olan konu ise tüketilen besinden elde edilecek en fazla yarar ve birlikte tüketilmemesi gereken besinlerdir. Birlikte tüketilmemesi gereken besinlerin verdiği sonuçlar ise kalp rahatsızlığı, hazımsızlık, cilt hastalıkları vb. olarak karşımıza çıkabilir. Yemek planlarımızı yaparken o iki besinin bir araya gelmemesine önem vermeliyiz. Gelin hep birlikte bu besinler hangileri bir göz atalım.
YOĞURT İLE BUNLARI TÜKETMEYİN Bilindiği üzere yoğurt tüketimi açısından hassas davranılması gereken bir gıda. Özellikle eskilerin de çokça söylediği gibi yoğurt ile kesinlikle balık tüketilmemesi gerektiği söyleniyor. . Bununla birlikte yoğurdu kendisi gibi ekşi gıdalarla; sirke ya da koruk ile tüketmek de pek önerilmiyor.
ETTEN SONRA MEYVE YERKEN DİKKAT! Örneğin tuzlanmış ve tuzla kurutulmuş etler sarımsak ve sirke ile yenmemeli ve pişirilmemeli. Baş eti ile üzüm asla yenmemelidir. Et ve buğday ile yapılan keşkek, herise gibi yemekler de nar ile birlikte yenmemelidir. Fırında pişirilmiş etler de fırından çıkarıldıklarında üzeri örtülmemelidir.
SOĞAN VE SARIMSAK İYİ BİR İKİLİ DEĞİL Soğanı sarımsakla birlikte fazla tüketmek ciltte lekelere, baş dönmesine ya da mide hazımsızlığına neden oluyor. Tüm zararlarından korunmak için soğan ve sarımsağı birlikte tüketmemek gerekiyor. Yemeklerde bu ikiliyi mümkün olduğunca birlikte kullanmamakta fayda var.