Saatte 1.200 km hızla yolcularını taşıyacak olan Hyperloop'un prototipi gün yüzüne çıktı. Proje tamamlandığında ulaşım sektöründe büyük bir adım atılmış olacak.
Milyarder işadamı Richard Branson'ın sahibi olduğu Virgin'in hyperloop projesinin prototipi tanıtıldı. Proje hayata geçtiğinde yolcular saate 1200 km hız ile yolculuk yapacak.
2/12
Bilim dünyası tarafından 'beşinci ulaşım şekli' olarak ifade edilen en son teknoloji 'Hyperloop' sistemi için çok önemli bir adım daha atıldı.
3/12
Virgin'in hyperloop projesinin prototipi tanıtıldı. Hyperloop hızıyla dikkat çekiyor. Zira Yolcu uçakları günümüzde saatte 926 km hıza ulaşabilirken, Şanghay’da hizmet veren Maglev treni 500 km hız yapabiliyor.
4/12
2020 yılında hayta geçmesi planlanan bu sistem ile yolcular saate 1200 km hız ile yolculuk yapacak. Yapılan açıklamaya göre, hyperloop vagonu 10 ila 15 yolcuya ev sahipliği yapacak.
2 yıl içinde Abu Dhabi Dubai arasında sefer yapacak olan sistem tren ile 1 saat 40 dakika süren yolculuğu 12 dakikaya düşürecek. Proje hayata geçtiğinde 1200 km hıza ulaşacak hyperloop'ta saatte 10 bin yolcu iki şehir arasında yolculuk yapacak.
5/12
RİCHARD BRANSON KİMDİR?
Peki kim bu Richard Branson? İşte iş dünyasının en yaratıcı işadamlarından biri olan, 'Virgin Group' un sahibi Richard Bransonın başarı hikayesi...
6/12
Kimilerinin 'Çılgın İşadamı', kimilerinin muhteşem pazarlamacı olarak nitelendirdiği Branson, 16 yaşında bir dergi çıkarmak isteyerek başladığı iş hayatında, küresel anlamda oldukça büyük bir güce dönüşen Virgin Şirketler Grubu ile rüyasını gerçekleştirdiği bir hikayeye sahip.
7/12
Plak şirketi, radyo, havayolu, içecek, sinema, gelinlik, kozmetik, kitapevi, banka, gaz ve elektrik, otomobil, elektronik gibi sektörlerde yer alan Branson, dünya çapında birçok ülkede Virgin markasıyla faaliyet gösteriyor.
8/12
Branson'ın sahibi olduğu ve uzay turizmi için kurduğu Virgin Galactic şirketi, yörünge altı uçuşlar için 200 bin dolarlık bir ücret istiyor. Şirket, test uçuşlarına hala devam ediyor.
9/12
Virgin Galactic'e göre, yüzlerce müşteri, şimdiden uzaya seyahat etmek için toplam milyonlarca dolar depozito ödedi. İlginç kişiliğiyle tanınan Branson, yolcularının hepsiyle bir kadeh içki içemeyeceğini bildiği için bu isteğini gerçeğe dönüştürmenin farklı bir yolunu buldu.
10/12
Tasarımcılarla anlaşan Branson yüzünün farklı versiyonlarını içeren buz serisiyle yolcularının içkilerine ortak oldu. Uçuşlar sırasında servis edilen buzların tasarlanması 6 hafta sürdü.
11/12
Branson'ın yayın grubu Virgin Media ise, ABD'li milyarder John Malone'un sahibi olduğu Liberty Global'a satıldı. ABD’li şirketin Virgin Media için 15.7 milyar dolar ödeyeceği ifade edildi. Virgin Media’nın borçlarıyla birlikte bu meblağın 23 milyar doları aşması bekleniyor.
12/12
Sadece ticarete değil, sosyal sorumluluk projelerine de önem veren Branson, küresel ısınmanın ciddiyetinin farkına varan Branson kendi havayolu şirketinde önlemler alıyor. Üstelik Branson, küresel ısınmayı artıran gazların yok edilmesini sağlayacak bir çözüm bulan kişiye de 25 milyon dolarlık ödül vaat etmişti. (NTV)