Drone cihazlarının hem çeşitlerinin fazlalaşması hem de fiyatlarının ucuzlaması, bu ürünlere rağbeti arttırdı. Önceleri eğlenceli bir teknolojik ürün olarak görünen drone, kötü niyetli kullanıcılar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşatmaya başladı.
Özel alanın ihlali, güvenlik nedeniyle üzerinde uçuş yasağı olan bölgelerde uçması, yüksek devirli pervaneleri nedeniyle insanların bulunduğu ortamda yaralanmalara neden olması gibi başlıca sorunlardan dolayı yoğunlaşan şikayetler üzerine 'dronesavar' cihazlar üzerine sürdürülen çalışmalar sonucu bir alet daha piyasaya çıktı.
2/6
'Dronekiller' adı verilen ve bir tüfeğe benzeyen bu alet, radyo dalgaları yardımıyla havadaki drone cihazını yere indirebiliyor.
3/6
IXI Technology firması tarafından üretilen cihaz, ABD'de San Diego Emniyet Müdürlüğü tarafından kullanılmaya başlandı.