Balık
Proteinden zengin olan balık çeşitleri, bolca fosfor ve omega 3 içerir. Buğulama, fırında pişirme gibi sağlıklı yöntemlerle tüketmek daha faydalıdır.
Süt danası
Yaşı 3 ila 6 ay arasında değişen dananın eti en makbuldür. Yüzde 20'si protein ve yüzde 6,5'i yağ olan bu değerli besin maddesi fosfor, potasyum, sodyum, demir, çinko ve B12 vitamini açısından zengindir.
Kümes hayvanlarının karaciğeri
Yüzde 25 protein içeri ve yüzde 7 civarındaki yağ oranıyla 100 g. da 170 kalori barındıran, sodyumdan zengin bir seçenektir.
Elma
Yüzde 85'i su olan, potasyum, B, C ve E vitamininden çok zengindir. Mutlaka beslenme planımızda olması gerekir.
Yeşil sebzeler
Vitamin ve mineralden zengin, bol su ve lif içerikleriyle sindirim sisteminin dostu, çiğ olarak da tüketilebilmeleri nedeniyle pratik besinlerdir.