Business Insider'da yer alan habere göre; Amerika gıda endüstrisi her yıl 150 bin ton yumurta kabuğunu çöpe atıyor.<br>Peki, yumurta kabuğunu çöpe atmak yerine yemeye ne dersiniz?<br>Uzmanlar, yumurta kabuğunun kalsiyum açısından çok zengin olduğunu belirterek, yüzde 95 oranında kalsiyum karbonat bulunduğunu söylüyor.<br>Yalnızca bir tane yumurtanın kabuğunda iki gram kalsiyum bulunuyor.<br>Ancak yumurta kabuklarını kesinlikle çiğ tüketmemeniz gerekiyor.<br>Yumurta kabuğunu potansiyel bakterilerin ölmesi için öncelikle kaynatmak, ardından da 200 F (93 ºC) derecede 10-15 dakika fırında pişirmek gerekiyor.<br>Fırından aldığınız kabukları ince toz haline gelene kadar mutfak robotunda öğütün.<br>Kabuğun içeriğindeki kalsiyum, kadınlarda yaşlanmaya bağlı olarak gelişen osteoporoz ağrılarını ve kemik erimesini azaltıyor.<br>Öğütülen yumurta kabuğunu una karıştırabilir ve bu undan da ekmek, pizza ya da makarna yapabilirsiniz.<br>Fakat dikkatli olmanız gereken bir konu var; o da kalsiyumun azının da fazlasının da zararlı olduğudur.<br>Sağlıklı bir yetişkin günde 1 gramdan fazla kalsiyuma ihtiyaç duymaz. <br>