Yumurta kabukları
Kalsiyum eksikliğini yumurta kabuklarından alabilirsiniz. Çünkü yumurta kabukları mineral açısından zengindir.
Karpuz kabukları
Karpuz yazın birçok insan tarafından tüketilen ve sevilen bir meyvedir. Ancak karpuzu doğrarkenkabuklarını maalesef çöpe atıyoruz. Kabukların tat ve dokusu salatalığa çok benzediği söylenir.
Karnabahar yaprakları
Karnabaharı temizlerken birçok kişi yapraklarından ayırıyor ve kullanmıyor. Ancak karnabahar yaprakları yüksek miktarda mineral, beta karoten, demir ve kalsiyum kaynağıdır.
Kabak çiçekleri
Kabak çiçekleri İtalya gibi Ege Bölgesi'nde de çok bulunur. Çok hassas ve pürüzsüz olan kabak çiçeklerini çöpe atmak yerine kabak çiçeği dolması hazırlayabilirsiniz.
Havuç kabukları
Havucu soyarken yapılan hatalardan biri de kabuklarını çöpe atmaktır. Fakat tüm lezzet ve C vitamini kabuklarında saklıdır.
Muz kabukları
Muz kabukları acı ve sert olduğu için direk çöpe atılır. Ancak potasyum, magnezyum ve kalsiyum açısından çok zengin olan muz kabukları sağlığa çok yararlıdır. Muz kabuğu ile lezzetli tariflere imza atmanız mümkün. Muz kabuklarını kek yapımında kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken muzu açmadan önce dış yüzeyini iyice yıkamak.