Tam bir şifa kaynağı! Mide ağrısından kalp hastalıklarına her derde deva
Kırmızı pancar, içinde barındırdığı potasyum, magnezyum, posa, fosfor, demir, A vitamini, C vitamini, B vitaminleri, beta karoten ve folik asit açısından adeta bir şifa deposudur.
Bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımını destekler.
2/9
Sindirim üzerinde olumlu etkisi vardır ve kabızlığa iyi gelir.
3/9
Kansızlık tedavisinde etkilidir.
4/9
Kan basıncını düşürür, zengin antioksidan içeriğiyle kalp hastalıkları ve felç riskini azaltır.
5/9
Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar, mide ağrısı ve ekşime sorunlarına iyi gelir.
6/9
Kas-iskelet sistemlerinin sağlığı için de bir kahramandır.
7/9
Egzersiz öncesinde içilen pancar suyu, egzersize dayanıklılığı ve gücü artırmaktadır.
8/9
Orta boy, koyu renk, yumuşamamış ve parlak olanları seçilmelidir. Pancar, pişirme süresi uzadıkça besin değerlerini kaybeder. O nedenle buharda 15 dakikadan daha az, fırında da bir saati geçmeyecek şekilde pişirilmelidir.