Diyet uzmanları soğan kabuklarının yemeklere katıldığında kolesterolü düşürdüğünü ve damar sağlığına büyük fayda sağladığını söyledi.
2/26
'WeightLossResources' adlı sağlık sitesinden araştırmacılar soğan kabuğunda bulunan 'quercetin' adlı bitki pigmentinin hem tansiyonu düşürdüğünü hem de atardamarlarda oluşan tıkanmalara engel olduğunu belirtti.
3/26
Uzmanlar, soğan kabuğunun bilinçsizce çöpe atıldığına dikkat çekti.
4/26
Ayrıca soğan, vücut direncini arttırır ve vücuda kuvvet verir.
5/26
Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir.
6/26
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
7/26
Yüksek tansiyonu düşürür.
8/26
Soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır.
9/26
Nefes yollarını açar ve öksürüğü keser.
10/26
Damar tıkanıklığını önler.
11/26
Kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur.
12/26
Kandaki şeker seviyesini ayarlayan soğan şeker hastalarına faydalıdır.
13/26
Böbrek ağrılarını hafifletir.
14/26
Böbrek kumlarının ve taşların dökülmesine yardımcı olur ve tekrar oluşmalarını önler.
15/26
Mikrop öldürücü etkisi vardır.
16/26
Vücuttaki ve kandaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır.
17/26
Yaraların daha hızlı kapanmasına yardımcı olur.
18/26
Egzama, dolama gibi cilt hastalıklarına karşı faydalıdır.
19/26
Karaciğerin çalışmasını düzenler.
20/26
Hazmı kolaylaştırır.
21/26
Kanı temizler.
22/26
Sinirleri rahatlatır, sıkıntı ve bunalıma iyi gelir.