Antioksidan ambarı diyebileceğimiz bir bitki olan çayın serbest radikallerin kanser yapıcı ve yaşlandırıcı etkileri ile savaştığı zaten belli ama çay içmek, bir şekilde oluşmuş kanser hücrelerini de durdurabilir.
2/7
Kanser hücreleri, normal programlı hücre ölümü (apostozis) sürecine girmedikleri için kontrolden çıkıp hastalık haline gelirler.
3/7
Yapılan birçok deney gösteriyor ki; siyah çay, siyah çay ekstraktı veya siyah çaydaki 'theaflavin 1' çeşitleri tek başlarına kanser hücrelerinde apostozis sürecini tetikleyerek bu hücreleri öldürüyor.
4/7
Üstelik çayın bu faydalarının yanında, deriye sürülmesi de cilt kanseri riskini azaltıyor. Şekersiz olmak şartıyla günde 5 bardak çay tüketebilirsiniz.