Sarımsak, hindistancevizi ve zeytinyağıyla hazırlanan merhem, astıma çare oluyor. Boyun ve göğüs bölgesine sürülen karışım, nefes almayı kolaylaştırıyor.
2/11
Mikrobiyal ve antibakteriyel olmasının yanı sıra tam bir doğal antibiyotik olan sarımsak yağı merhemi, bağışıklık sistemini güçlendirmenize yardımcı olur.
3/11
Vücudun ihtiyaç duyduğu tonlarca besini içinde barındıran sarımsak yağı, antioksidan seviyesinin yüksekliğinin yanı sıra enfeksiyonlara savaş açan C vitaminini de içinde barındırır.
4/11
Sarımsak yağına eklenen hindistancevizi yağı, bakteri ve virüsleri öldüren laurik asidi de içerir.
5/11
Çiğ sarımsak, antibiyotik, antiviral, mantar önleyici, antiseptik olarak işlev görmesine yardımcı olan doğal maddelerle doludur.
6/11
SOĞUK ALGINLIĞINA İYİ GELİR
Sarımsak, ayrıca su tutmayla mücadelede ve toksinlerin vücuttan atılmasında yardımcı olan bir diüretik olarak bilinir.
7/11
Sarımsak, uygulandığında parazitler, bakteri ve virüslere karşı etkili olma yeteneğine sahiptir.
8/11
Ek olarak, sistemik enfeksiyonları cilt yoluyla kan dolaşımına emerek tedavi eder ve vücutta dolaşır.
9/11
Sarımsak yağı merhemi, sporcu ayağı gibi cilt tahrişlerinin tedavisinde, soğuk algınlığı ve zatürree gibi daha ciddi hastalıklara kadar çeşitli kullanımlara sahiptir.
10/11
Sarımsak, ağrı gidericidir, kulak ağrıları ve diğer küçük ağrılar için de kullanılabilir. Dörtte bir bardak organik zeytinyağı, 1/4 bardak organik hindistancevizi yağı, 10- 11 diş sarımsağı mutfak robotunda pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
11/11
Herhangi bir parça varsa, onları süzün. Bu tarif 4 haftaya kadar saklanabilir ve kullanılabilir, sonra yeniden yapılmalıdır.