Patlıcan: Lif dolu patlıcanın kolesterole olumlu etkisi olduğu biliniyor. Vücutta doku sıvılarında biriken ödemi atmaya ve aynı zamanda idrarı söktürmede de önemli bir besin kaynağıdır.
Pancar: Çok sayıda vitamin ve mineralin kaynağı olan pancar, çiğ haldeyken özellikle folik asit ve manganez bakımından zengin bir bitki. Kan basıncını dengelediği bilinen pancarın suyu, çorbası, fırınlanmış hali, salatası ve turşusu sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
İncir: İçerdiği vitamin, mineral ve liflerle yararlı besinler arasında yer alan incir, kalp hastalıkları, sindirim problemleri ve yüksek tansiyona iyi geldiği biliniyor. Yaş ve kuru halde de tüketilebilen incirin alzheimer riskini de azaltıyor.
Mor daikon: Bir tür turp olan bu bitki çiğ yendiği takdirde iyi bir C vitamini ve lif deposu olarak ün salıyor.
Yabanmersini: Süper gıda olarak kabul edilen yabanmersini, iyi bir antioksidan kaynağı olarak biliniyor. ABD ve Avrupa'da özellikle idrar yolu enfeksiyonları ve sistit tedavisinde doktorlar tarafından tavsiye edilen yaban mersini, kan şekeri ve kolesterolü düşürür. Ayrıca, ağız içi yaraları da iyileştirme özelliğine sahip.