YUMURTA
Vücudun ihtiyacı olan proteini tek seferde karşılayan yumurta, aynı zamanda karaciğerin fonksiyonlarını artırır. Yağ yakımını destekleyen karaciğer vücudun toksşn biriktirmesininde önüne geçer.
YOĞURT
Bağırsak florası azaldığında besinlerin mide sonrası dağılma işlemi sağlıklı gerçekleşmez. Aksi halde metabolizma da yavaşlar. Bu yüzden bağırsak florasını artıran besinler tüketilmelidir. En sağlıklı besin ise yoğurttur. İçerdiği asit sayesinde bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını da destekler.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI
Doğada besinlerde nadiren bulunan MCT asit maddesi vücuttaki bölgesel yağları yakmada oldukça etkilidir. Bu asit en fazla hindistan vecizi yağında bulunur. Ancak hindistan cevizi yağı direk tüketilmesi önerilmez. Bunun için su ile karıştırılarak ya da salatalara dökülerek tüketilebilir.
KEFİR
Probiyotik bakımından zengin olan kefir bağısakların daha hızla çalışmasını sağlar. Bu da metabolizmayı olumlu etkiler. Uzmanlar günde bir bardak kefir tüketerek bağırsakalrın ihtiyacı olan sağlıklı bakterileri artırabileceğini vurguluyor.
YER ELMASI
Çok düşük kaloriye sahip olan yer elması aynı zamanda demir emilimini artırarak kansızlığı da önler. Midenin besinleri öğütme işlemini hızlandırır.