Uzmanlar, çeşitli karışımlardan elde edilen margarin yağlarının kalp hastalıkları ve anne sütünün kalitesini düşürmesi gibi zararlarının olduğuna dikkat çekti.
Birçok insanın sofrasında bulundurduğu ve "oleo margarin" denilen yağdan üretilen margarin yağının birbiri içerisinde çözülmeyen karışımlardan oluştuğuna dikkat çeken uzmanlar, "Margarin yağı bitkisel ve hayvansal yağlar ile suyun karışımından oluşmakta.
Öbür taraftan da bunlara tatlandırıcı özelliği katabilmek için de sitrik asit, ekşimiş süt altı suyu ve yoğurt katılmakta, renklendirici ilave edilmesi için de doğal yollardan havuçtan elde edilen beta karoten ilave edilmektedir.
Bu vitaminlerin bozulmasının insan sağlığı açısından büyük risk taşıdığını vurgulayan Uzmanlar, "Harvard Üniversitesinde margarin yağı ve normal yağ verilen kadınlar üzerinde yapılan araştırmada yağı kullanan kadınların koroner kalp hastalığına yakalanma olasılığı, kullanmayanlara oranla yüzde 53 daha fazla olarak tespit edilmiş.
Doğal yollardan elde edilen yağlardan beslenmemiz lazım. Hayvansal ve bitkilerden elde edilen bozulmamış yağlar normal yağlardır. Tereyağı, zeytinyağı ve benzeri yağları tüketmek daha sağlıklı bir toplum oluşmasına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.