Diyetisyen Dilan Tarhan, tansiyon hastalarının limon yerine kuşburnu tüketerek tansiyonu dengeleyebileceklerini söyledi.
2/12
Diyetisyen Dilan Tarhan, tansiyon hastalarına en çok önerdikleri kuşburnu veya kuşburnu marmeladı olduğunu belirtti.
3/12
Kuşburnunun antioksidan etkisi olduğunu ve kanser hastalarına da çok iyi geldiğini belirten Tarhan, kuşburnunun kalp damar koruyucu ve kan basıncını da düzenleyici bir etkisi olduğunu söyledi.
4/12
Tarhan, "Kuşburnunu ele aldığımız zaman hem ciddi bir antioksidan etkisi vardır, yani kanser hastalarına da çok iyi gelir, kalp damar koruyucu etkisi vardır.
5/12
Aynı zamanda kan basıncını da düzenleyici bir etkisi vardır.
Kuşburnunda C vitamini yüksek olduğu için bahar döneminde ciddi anlamda hem stresle baş etmede çok önemlidir.
8/12
Zaten tansiyonun çıkış noktalarından biri de strestir. Stres seviyelerimizi azalttığımız zaman kanserle de mücadele ederiz hem tansiyonu dengede tutarız hem de kalp damar hastalıklarına iyi gelir diyebiliriz" dedi.
9/12
"KİLO DÜŞÜRÜCÜ ETKİSİ DE VARDIR"
Kuşburnunun metabolizmayı tetiklediğini ve kilo verdirme etkisinin de olduğunu anlatan Tarhan, "Kuşburnu marmeladını da tüketebiliriz.
10/12
Kuşburnu marmeladını limon suyu, limon kabuğu ile beraber kaynatabiliriz. Hem metabolizmayı tetikler yani kilo düşürücü etkisi oluşturur, hem de bitki çayı olarak yemeklerden 15-20 dakikadan sonra da tüketebiliriz veya isterlerse de meyvesini bulup ara öğün olarak fındık, bademle tüketebiliriz" ifadelerini kaydetti.