Muz yüksek oranda magnezyum içerir. Magnezyum içeren gıdalar yorgunluk ve uyku verir. Bu nedenle muzu gün içerisinde değil, yatmadan önce yemeniz gerekir. Bu şekilde kaliteli bir uykuya kavuşabilirsiniz.
Kırmızı etler, yüksek oranda yağ içerirler. Aşırı yağ vücutta bitkinlik ve yorgunluk hissi yaratır.Vücut etten aldığı yağı yakmak için fazlaca enerji harcayacaktır. Harcanan enerji yerini yorgunluğa bırakır.
Marul, içeriğinde bulunan kalledlaktusin maddesi ile sakinleştirici bir etkiye sahiptir.Bu yüzden marulu gün içerisinde tüketmemeye özen gösterin.
Yorgunluk hissetmemek için beslenme alışkanlığımızı değiştirmek faydalı olabilir. Bunun içinde sabahları yulaf yiyerek güne başlayabiliriz. Yulaf glisemik indeksi düşük olduğu için kan şekerini yavaş yükseltir. Yulaf ezmesinde B grubu vitaminleri bulunur.
Yumurta en kaliteli protein kaynaklarından birisidir. Özellikle et, tavuk, balık, yumurta, peynir, süt gibi hayvansal kaynaklı proteinler B12 vitamini için iyi birer kaynak. Bu nedenle sağlıklı bireyler her gün veya gün aşırı 1 yumurta, yüksek kolesterolü olan bireyler ise haftada 2 kez 1 yumurta tüketebilir.