Taze ve özellikle kuru incirin hücreleri yenileyici etkisi bulunuyor.
2/44
İncirin yaşı, kurusu, yaprağı hatta sütünün mucizevi faydaları bulunmaktadır
3/44
Mucizevi meyvenin inanılmaz faydaları;
4/44
Ellerde çıkan siğillerin en iyi çözümü incir sütüdür. Körpe incir yapraklarının sütü siğile karşı etkilidir.
5/44
Bu nedenle körpe incir yaprağı koparılarak sızan süt siğile sürülür.
6/44
Birkaç kez düzenli uygulamada siğiller kaybolur.
7/44
Körpe incir yapraklarının ezilerek hazırlanan lapası, çıbanların olgunlaştırılması ve baş verip akmasında etkili olur.
8/44
Lapası yanık ağrılarını azaltıcı bir etkiye sahiptir. İncir yaprağının sütü, akrep ve örümceğin soktuğu yere haricen hafifçe ovuşturularak sürülürse, faydalı olur.
9/44
İncir odununun külünün distile edilmiş suyu, sinir ağrılarında haricen kullanılır (ağır yaralar üzerine uygulanır). Kuduz için ise, haricen ham incir veya taze incir yaprakları kullanılır.
10/44
Ayrıca ham incir ve taze incir yaprakları ile gersene uyuza ve gelinciğin ısırdığı yerin üzerine tatbik edilir.
11/44
Kurutulmuş incir yapraklarıyla hazırlanan dekoksiyon, hemoroit (basur) ve çıbanlara karşı etkilidir.
12/44
Körpe incir yaprakları, havadar ve güneş görmeyen bir yerde kurutulur. Bu yapraklar parçalanır.
13/44
2-3 tatlı kaşığı kurumuş yaprak bir bardak suda 30 dakika kadar kaynatılır. Soğuduktan sonra bu sudan ekzema ve basur için her sabah açken yarım bardak içilir.
14/44
Nezleye karşı incir yaprağının kaynatılmış suyu içilir.
15/44
Bronşit tedavisinde bir miktar incir yaprağı bal ile karıştırılır ve hastaya yedirilir.
16/44
Boğaz iltihaplarında incir meyvası suda kaynatılır ve gargara yapılır.
17/44
1 incir ortalama olarak 40-45 kaloriye denk gelmektedir. Bu yüzden diyet yapan kişilerin diyet listelerinde bulunması gereken bir meyvedir.
18/44
Kabızlığa karşı, birkaç incir meyvası yenir ve üzerine su içilir
19/44
Kuru İncir zeytinyağı kürü, pek çok derde deva türden bir kür.
20/44
Astım, alerjik astım ve öksürük şikayetleri için doğal tedavi yöntemlerinin en etkilisidir.
21/44
Akciğer hastalıklarına oldukça faydalıdır.
22/44
Hamile kalmak isteyen kadınlar için mucizevi etkisi vardır
23/44
2 adet inciri geceden saf zeytinyağının içerisine koyup, diğer geceye kadar bekletin
24/44
1 günün sonunda, 2 adet inciri zeytinyağının içerisinden çıkarıp yiyin. Hemen yediğiniz incirlerin yerine 2 adet daha koyun.
25/44
Hiç ara vermeksizin, bu kürü 6 ay boyunca uygulayın. 6 ayın sonunda, astım, öksürük gibi bir şikayetiniz kalmayacak.
26/44
İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.
27/44
Sindirimi kolaylaştıran incirin, bedeni bakterilere karşı koruyan etkileri de vardır.
28/44
Bu meyvenin vücudumuz için bu kadar çok faydası olmasının yanında kalorisi de oldukça düşüktür.
29/44
Yaşlanmak istemiyorsanız düzenli olarak incir tüketmeye özen gösterin.
30/44
İncir aynı zamanda yüksek oranda anti oksidan içeren bir meyvedir. Yüksek oranda karoten, lutein ve tannen içermektedir. Bu sayede yaşlanmanın vücuttaki etkilerini geciktirmeye yardımcı olur.
31/44
İncir potasyumdan zengin bir meyvedir, bu özelliğinden ötürü de tansiyonu düzenlemede oldukça faydalıdır.
32/44
Demir yetersizliği olanların da inciri günlük beslenmelerine ilave etmeleri gerekir.
33/44
Yüksek oranda demir içeriğinin yanı sıra C vitamini de içeriyor olması, incirdeki demirin emilimini olumlu yönde etkilemektedir.
34/44
Böylece yüksek emilim oranına sahip bir demir kaynağı olmaktadır.
35/44
Tüm bunların yanı sıra incirde, diğer meyveler gibi karbonhidrat ve şeker oranı da yüksektir.
36/44
Bu nedenle diyabetli bireylerin tüketimlerinde dikkatli olmaları gerekmektedir.
37/44
Tabii yine fazla tüketiminde bağırsak hareketlerinin artacağı da unutulmamalıdır.ş
38/44
İncirin kurutulmuşu çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır.
39/44
Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır.
40/44
İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser.
41/44
Nezle için de faydalıdır.
42/44
Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın.
43/44
Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz.
44/44
Başka bir deyişle hipertansiyonu kontrol eden bir meyve olduğu da söylenebilir.