SON DAKİKA
SPOR
SİYASET
EKONOMİ
HABER ÖZETLERİ
YAZARLAR
SEYAHAT
RESMİ İLANLAR
MENÜ
Foto Galeri
Video Galeri
Resmi İlanlar
Gündem Analiz
Venüs
Magazin
Kadın Haberleri
Canlı Skor
Quiz
Rüya Tabirleri
Yaşam
Kobi
Dünya
Kültür Sanat
Eğitim
Televizyon
Cumartesi
Sinema
Kitap
Trend
Tarih
Bilim Ve Teknoloji
E-gazete
Hava Durumu
Künye
Güncel
Sağlık
Moda
Mor Papatya
°C
İstanbul
$
34,8952
€
36,7897
3042.83
Foto Galeri
Güncel
Spor
Yaşam
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Magazin
Otomobil
SAĞLIK
Eklenme tarihi: 1 Eylül 2017 Cuma 13:25
Et pişirme önerileri
Et pişirirken yaptığınız basit hatalar etin lezzetini bozmasının yanı sıra, besin zehirlenmesine de neden olabilir. İşte pişirme önceside, pişirme sırasında ve pişirme sonrasında dikkat edilmesi gereken et pişirme önerileri...
Galeriyi Paylaş:
facebook
twitter
e-posta
1
/
11
Çiğ eti yıkamayın
Bu, potansiyel hastalık yapıcı mikropların bütün mutfağınıza yayılmasına neden olabilir. Bunun yerine eti kağıt havluyla silin.
2
/
11
Ellerinizi yıkayın
Ete dokunmadan önce ve dokunduktan sonra ellerinizi ılık suyla 20 saniye boyunca yıkayın.
3
/
11
Mutfak gereçlerini yıkayın
Çiğ ete sürdüğünüz bıçağı, çatalı, maşayı, bütün mutfak gereçlerini deterjanlı sıcak suda yıkayın.
4
/
11
Çiğ eti diğer malzemelerden ayırın
Eti pişirmeye başlamadan önce diğer yiyeceklerle aynı yere koymayın.
5
/
11
Eti doğru derecede pişirin
145 derece: Biftek, dana eti, koyun eti, pirzola ve kızartma.
160 derece: Kıyma
165: Kümes hayvanları
6
/
11
Et pişirirken yaşanan problemler ve çözümleri:
Problem: Et tavaya yapışıyor
Çözüm: Tavanızı önceden ısıtın ve çevirmek için acele etmeyin
7
/
11
Problem: Et kahverengileşmiyor Çözüm: Çok fazla karıştırmayın ve etleri çok fazla sıkıştırmayın
8
/
11
Problem: Et kuruyor
Çözüm: Üzerine bastırmayın ve pişirdikten sonra dinlendirin
9
/
11
Problem: Et fazla pişiyor / az pişiyor
Çözüm: Etin içinin piştiğini anlamak için et termometresi kullanın
10
/
11
Problem: Eşit pişmiyor
Çözüm: Kalınlığını ayarlamak için dövün
11
/
11
Problem: Etin içi ve dışı doğru oranda pişmiyor
Çözüm: Fırında ön pişirme yaptıktan sonra ocağa alın
Kaynak: pembenar