SÜT VE TAVUK
Süt ve tavuk aynı maddeleri içerdikleri için aşırı protein ve kalsiyuma neden olabilir. Ayrıca sütün içerdiği laktik asit tavuğun mide ekşimesine neden olur.
ERİK VE ŞEFTALİ
Asit oranı fazla olan bu meyveler mide asidini artırma olasılığı olduğundan uzmanlar tarafından aynı zamanda tüketilmesi önerilemez. Ayrıca her iki meyvenin de alerjik reaksiyona neden olma ihtimali yüksektir. Bu iki meyve aynı anda tüketildiğinde reflü yada mide delinmesi gibi hastalıklara neden olabilir.
YOĞURT TURP
İçerdiği asit maddeler başka bir asit madde ile aynı ortamda bulunduğunda zehirlenme etkisi yapabiliyor. Turpta içerdiği asitli ve gazlı maddeler yüzünden yoğurtla beraber tüketildiğinde mide de yanma gibi rahatsızlığa neden olur. Ayrıca taze olmayan balıkla da yoğur ya da süt ürünü tüketilmemelidir. Çünkü taze olmayan balıktaki vitaminler yoğurdun asidi ile birleşince zehirlenme etkisi yapar.
SARIMSAK VE SOĞAN
Bilindiği gibi her ikisi de güçlü birer antioksidandır. Ancak fazla tüketildiğinde vücuttaki kan akışını hızlandırabilir.
ROKA VE BALIK
Roka ve balık yüksek miktarda vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Özellikle roka tam bir demir deposudur. Ancak iki besin aynı anda tüketilince roka sayesinde vücuda giren demir maddesi Balık yüzünden hızlı emilime uğrayarak vücuttan atılır. Bu da demir oranını düşürebilir.