Boy uzaması birçok etkene bağlı olarak değişebilir. Bunlar, çevresel faktörler yapılan egzersizler, genetik yapı ve en önemlisi de aldığımız besinlerdir.
2/9
Özellikle proteinler vücudun yapı taşını oluşturur ve boy uzaması açısından çok önemli bir mineraldir. Proteinin içeriğinde yer alan büyüme hormonu, kemik ve kıkırdak yapısını güçlendirerek büyümeye ve kemik gelişimine yardımcı olur.
3/9
Ancak tek başına alınan protein, boy uzaması açısından pek fazla etki göstermez. Bunun için uyum içinde hazırlanmış bir diyet programı ve bu programla birlikte uyku düzenine dikkat edilmesi gerekir.
4/9
D vitamini: Kemik sağlığı açısından oldukça önemli olan d vitamini, sağlıklı ve güçlü kemikler için oldukça önemlidir. D vitamininin eksik olduğu durumlarda büyüme aksar, böylelikle boy uzaması yavaşlar. Yeşil yapraklı sebzeler ve balıkta bol miktarda D vitamini bulunur.
5/9
A vitamini: Doku ve kemiklerin gelişimi açısından vücudunuza önemli katkılar sağlar. Doğal yollarla almayı tercih ederseniz, meyvelerden kavun, karpuz ve kayısıda bolca A vitamini bulunmaktadır. Sebzelerde ise domates, ıspanak ve nohut bolca A vitamini barındırır.
6/9
Süt tüketimi: Süt içmek, boy uzatma konusunda tek başına yeterli gelmeyebilir. Süt tüketimini diğer süt ürünleriyle desteklemek gerekir. Özellikle peynirle beraber tüketildiğinde büyük fayda sağlayacaktır.
7/9
Tavuk tüketimi: Tavuk diğer et ürünlerine kıyasla çok fazla protein içerir. Kas gelişimine katkıda bulunan tavuk, günde 100 gr tüketilmedir.
8/9
Kuru meyveler: Kuru meyveler yüksek bir miktarda kalsiyum deposudur. Ara öğünlerde süt ile beraber tüketildiğinde boy uzamasına yardımcı olacaktır.
9/9
Soya: Bitkisel gıdalar içerisinde en fazla proteine sahiptir. İçindeki saf protein kemikleri geliştirir ve doku kütlesini arttırır.