NAR VE KIRMIZI ET
Tuzlanmış et ile beraber nar veya üzüm gibi meyvelirn tüketilmesi önerilmez. Nedeni bu meyvelerin kan yapıcı özellikleri ile kırmızı etinkin aynı olmasıdır. Fazla kan yapıcı madde alerjiye sebebiyet verebilir.
SİRKE VE PİRİNÇ
Pirinç, lifli içeriğe sahip olduğundan oldukça faydalıdır. Ancak sirke içeren turşu gibi yiyeceklerle berbaer tüketildiğinde pirinç bu özelliğini kaybeder.
ERİK VE ŞEFTALİ
Aist oranı fazla olan bu meyveler mide asidini artırma olasığı olduğundna uzmanlar tarafından taynı zamanda tüketilmesi önerilemez. Ayrıca her iki meyveninde alerjik reaksiyona neden olma ihtimali yüksektir. Bu iki meyve aynı anda tüketildiğinde reflü yada mide delinmesi gibi hastalıkalra neden olabilir.
YOĞURT TURP
İçerdiği asit maddeler başka bir asit madde ile aynı ortamda bulunduğunda zehirlenme etkisi yapabiliyor. Turpta içerdiği asitli ve gazlı maddeler yüzünden yoğurtla beraber tüketildiğinde mide de yanma gibi rahatsızlığa neden olur. Ayrıca taze olmayan balıkla da yoğur ya da süt ürünü tüketilmememlidir. Çünkü taze olmayan balıktaki vitaminler yoğurdun asidi ile birleşince zehirlenme etkisi yapar.
ROKA VE BALIK
Roka ve balık yüzksek miktarda vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Özellikle roka tam bir demir deposudur. Ancak iki besin aynı anda tüketilince roka sayesinde vücuda giren demir maddesi Balık yüzünden hızlı emilime uğrayarak vücuttan atılır. Bu da demir oranını düşürebilir.
KARPUZ VE KAVUN
İkisinde de şeker ve sıvı oranı yüksek olduğundan fayda sağlamak yerine azarar dönüşürler. Aynı anda tüketildiğinde kanı fazla sulandırır ayrıca yüksek tansiyona neden olabilir. Özellikle şeker hasassiyeti olan kişilerin bu iki meyveyi aynı anda tüketilmesi önerilmez.