Diş minesi, yediğimiz yemeklerle dolan delikli bir yapıya sahiptir. Bu nedenle, yaban mersini gibi renkli meyveler yediğinizde veya şarap içtiğinizde dişleriniz kısa bir süreliğine renk değiştirir.
Kahve, çay ve gazlı içecekler, dişlerde kahverengi ve sarı lekeler bırakan içeceklerdir. Sigara içmek ve ağız ve diş sağlığına dikkat etmemek de güzel gülüşünüzü gölgeleyecek unsurlardır. Çünkü bu unsurlar, diş minesinin gözenekli yapısını arttırır.
Genelde yapılan yanlışlardan biri, yemek yedikten hemen sonra dişleri fırçalamaktır. Bu uygulama, bazı çürükleri önlemeye yardımcı olsa da, diş minesine kendi kendini yenilemek için ihtiyacı olan zamanı vermemektedir.
Bu gıdalardan bazıları içerdikleri lifler dolayısıyla dişlere iyi gelirken, diğerleri dişlerin üstünde koruyucu bir tabaka oluşturarak, diş minesinin lekelenmesini engellemeye yardımcı olurlar.
İŞTE DOĞAL DİŞ BEYAZLATMA YOLLARI
Portakal kabuğunun iç kısmı ile 45 saniye boyunca dişlerinizi ovuşturun. Kabuğun beyaz kısmı, dişlerin daha beyaz olmasını kolaylaştıran bir madde içerir. Bu işlemden yarım saat sonra dişlerinizi fırçalayın.