Zayıflamak isteyenler tüketiyor! Faydalarında yok yok!
Muşmula Türkiye’de genellikle Karadeniz bölgesinde üretiliyor. Karadeniz bölgesinde yaygın olarak tüketilen muşmula meyvesi yaz aylarının sonuna doğru çıkar. Muşmulanın hasadı ekim sonu kasın başı gibi başlar ve birkaç ay sürerek kışa kadar devam eder. Toplandıktan sonra tercihe göre kurutulup kışın kurusu da tüketilebilir. Özellikle Karadeniz bölgesinde muşmula meyvesinden muşmula marmelatı da yapılmaktadır. Muşmula meyvesi dışında, muşmulanın yaprakları kaynatılarak da yağ yakımını sağlayan çay demlenebilir. İşte, muşmulanın faydaları…
“Muşmulanın faydaları nelerdir?” sorusunun cevabı vatandaş tarafından oldukça merak edilmektedir. Muşmulanın faydaları oldukça fazladır. Birçok rahatsızlığın çaresi olan bu meyve döngel adıyla da tanınıyor.
2/13
Vücut sağlığına önemli katkılarda bulunan muşmula, oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.
3/13
• A, B1, B2 ve C vitaminlerini barındıran muşmula, aynı zamanda kalsiyum, demir, potasyum, fosfor ve askorbik asit içerir.
4/13
• Antioksidan özelliğine sahip olan muşmula, vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
5/13
• Muşmula meyvesinin yanı sıra yaprakları da oldukça faydalıdır.
6/13
• Muşmula yaprağı ekstresi, bağışıklık sistemini güçlendirir ve direnç kazandırır.
7/13
• Muşmula yapraklarının karaciğer sağlığına fayda sağladığı da bilinmektedir.
8/13
• Karaciğeri zararlı maddelerden korur.
9/13
• Bol miktarda C vitamini içerdiği bilinen muşmulanın kalori oranı oldukça azdır.
10/13
• Bu nedenle diyet yapan kişiler muşmulayı rahatlıkla tüketebilirler
11/13
Muşmulanın kilo vermeye yardımcı olduğu ifade edilmektedir.
12/13
• Bağırsak hareketlerini hızlandırılan muşmula, kişinin zayıflamasını engelleyen unsurlarla mücadele eder.
13/13
Muşmula, boşaltım sistemi hareketlerini arttırsa da içeriğindeki su sayesinde su kaybını önler.