Sütlü tatlılar arasında pek çok insanın ilk tercihi sütlaç olabiliyor. Soğuk olarak tüketilebilen bu lezzet, yaz aylarında adeta insanların içini de serinletebiliyor.
Sütlaç tarifi, sütlü tatlı sevenler tarafından sık sık araştırılabiliyor. Çünkü tam kıvamında hazırlanmayan sütlü tatlı, istenilen tadı vermeyebiliyor. Bu nedenle tam kıvamında hazırlanabilen sütlaç tarifi pek çok kişi tarafından araştırılabiliyor.
2 litre su, 1 litre süt, 2 çay bardağı pirinç, 3 yemek kaşığı pirinç unu, 1,5-2 su bardağı toz şeker (çok şekerli sevmeyenler 1,5 bardak da koyabilirler), tarçın ve 1 su bardağı süt.
Sütlaç tarifi hazırlanırken öncelikle pirinçler iyice yıkanır ve su ile birlikte ateşe koyulur. Akabinde pirinçler uzayarak suyunu çekene kadar kaynatılır. Sonra soğuk süt ilave edilir. Ardından 1-2 kere karıştırılarak kaynaması beklenir. Bekleme esnasında bir kasenin içerisinde pirinç unu, 1 su bardağı soğuk süt ile birlikte ezilir. Tencerede kaynayan sütten 1-2 kepçe alınarak kaseye ilave edilir (pirinç unu ılınmış olmalı). Sonra pirinç unu tencereye ilave edilir ve ara sıra karıştırılır. Ortalama 10 dakika kadar pişirilir. Devamında toz şeker ilave edilerek karıştırılır (1-2 taşım kadar kaynatılır). Sonra sütlaç kaselere paylaştırılır. Hazırlanan sütlü tatlı soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak üstüne tarçın eklenerek de servis edilebilir.