Sarımsak saklamanın yöntemleri pek çok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü toplu şekilde alınan sarımsak, yanlış koşullarda muhafaza edildiğinde bozulabilir. Bu durum da birçok insanın canını sıkabilir. Ayrıca bazı saklama yöntemleri, ''meğer tüketim ömrü böyle uzuyormuş'' bile dedirtebiliyor.
Kavanozda Saklama: Soyulmuş haldeki sarımsaklar bir kavanoza alınır. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edilir. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. İhtiyaç olduğunda hem sarımsaktan hem de sarımsak ile lezzetlendirilen zeytinyağından kullanılabilir. Ancak buradaki önemli nokta, zeytinyağının tüm sarımsakların üzerine geçmesi. Bu durumda zeytinyağı azaldıkça ekleme yapılması da tavsiye edilir.
Tek Tek Ayırma: Sarımsakların kabukları tane tane soyulur ve bir kapta biriktirilir. Serin ve karanlık bir dolapta, nem ve sıcaklıktan uzak şekilde saklanır. Bu sayede hem kolay kullanılabilir hem de daha uzun süre bozulmadan kalabilir.