FOTO GALERİ

Ramazanda en çok tüketilen besinler neye iyi geliyor?

Ramazan ayında hurma, güllaç, yumurta, demirhindi, zerdeçal gibi birçok besinin ve baharatın tüketimi arttı. Peki, tüketimi artan bu besinlerin faydaları neler? Hurma yorgunluğu azaltarak kansızlığa iyi gelirken güllaç, protein sağlıyor. İşte çorbadan ekmeğe kadar en çok tüketilen besinlerin faydaları…
12 Mayıs 2020 Salı 16:27
2 / 10

Hurma: Besleyici değeri, vitamin ve mineral içeriği zengin, iyi bir lif kaynağıdır. Tatlı yerine sıklıkla tüketilir. Folik asit, magnezyum, potasyum, fosfor, demir ve sodyum içerir. Yorgunluğu azaltır, kansızlığa iyi gelir. Anne sütünü arttırıcı etkisi bulunmaktadır. Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığa iyi gelir. Yüksek lifli yapısından dolayı içeriğindeki şekerin kana karışma süresi uzundur. Tatlı krizlerine iyi gelir. Tokluk hissi verir.