Minik pizza tarifi: Minik pizza hamurunun malzemeleri arasında 3,5 su bardağı un (450-500 gram eder), yarım paket yaş maya (20 gram), 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı yoğurt suyu (tercihe bağlı), bir miktar ılık su ve tuz.
Dereotlu poğaça: Dereotlu poğaçanın malzemeleri arasında 1 demet kıyılmış dereotu, 1 ölçü 1 saat mayalanmış poğaça hamuru, 1 kâse lor peyniri, üzeri için ise 1 adet yumurta sarısı ve çörek otu yer alıyor.
YAPILIŞI: Mayalanmış poğaça hamurunu 2 dakika kıyılmış dereotu ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve elinizde açın.
İstediğinize göre yuvarlak veya uzun şekiller verin. Ortalarına birer tatlı kaşığı lor peyniri paylaştırın ve kapatıp yuvarlayın. Pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı dizerek yarım saat daha dinlendirin. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin.
Patatesli veya peynirli börek: Yufkalarınızı yağ veya yoğurtla ıslatın. İçine patates haşlayabilir veya maydanozlu peynir karışımı ekleyebilirsiniz. Üzerini yumurta sarısı sürün(parlak görünmesi için bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyin) ve 180 derece fırında pişirin. Çörek otu ile süsleyin.
Un kurabiyesi: Yapılışı da pratik olan un kurabiyesi malzemeleri arasında 1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı nişasta, 1 su bardağı pudra şekeri, 3,5 su bardağı un, isteğe göre bir miktar kakao yer alıyor.