Bakliyat ürünlerinin stoklandığını belirten Sırma, eğer muhafaza edilen yerde uygun havalandırma yapılmıyorsa, yüksek sıcaklık ve nem oranı varsa bakliyat ürünlerinde böceklenme, küflenme ve bozulma olabileceğini bu nedenlerle de insan sağlığını tehdit eden durumların oluşabileceğinin altını çizdi.
Gıda Uzmanı Sırma, ambalajlı gıdayı açtıktan sonra mutlaka ellerin yıkanması gerektiğini belirtti. Sırma: "Paketi açtıktan sonra eller derhal yıkanmalı ve sonrasında gıdaya temiz ellerle dokunmalıyız. “ şeklinde konuştu
Doç. Dr. Özlem Kırandı bağışıklığı güçlendiren ürünleri sıraladı. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken aynı zamanda da iyi bir enfeksiyon savardır. Kuşburnu, domates, soğan, yeşilbiber, kırmızı biber maydanoz, tere, roka, brokoli, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina, kivi gibi besinler güçlü C vitamini kaynaklarıdır.
Çinko bağışıklık sisteminin temel mekanizmasında önemli bir role sahiptir. İmmün sistemini de güçlendirerek hastalıktan korunmamızda bize güçlü bir destek sağlar. Hindi eti, kabak çekirdeği, kuru baklagiller, deniz ürünleri, rüşeym, susam, fındık, badem, ceviz, fıstık gibi besinlere yer vermelisiniz.
Değişen beslenme alışkanlıkları sonucu bozulan bağırsak mikrobiyotasını düzenleyip geliştiren probiyotikler, en iyi bağışıklık güçlendiricileri arasında. Sağlıklı bir flora ve güçlü bir bağırsak için probiyotikten zengin beslenme ihmal edilmemelidir. Probiyotik kaynaklar arasında; ev yapımı turşu, yoğurt, kefir, sirke gibi besinler bulunur.
Omega 3’ün bağışıklığı destekleyici ve güçlendirici özelliği vardır. Haftada 2 kez balık tüketilmelidir.