Karpuzun faydalarını saymakla bitmiyor. Karpuz bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliğiyle çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan beta karoten içerir. Bol miktarda likopen içermesi sayesinde kanserden koruyucu etkisinin yanı sıra vücuttaki bazı atık maddelerin idrarla dışarı atılmasına, kalp fonksiyonlarının ve tansiyonun düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.
İyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenler ve bağırsak kanserini önlemede de rol oynar.
Karpuz çekirdekleri de içinde bulunan cucurbocitrin adlı maddeyle kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur.
Karpuz, soğuk algınlığına iyi gelir ve cinsel gücü arttırır. Vücuda zindelik, serinlik ve ferahlık verir.
Mineral kayıplarını giderir, B vitamini eksiği çekenlere öneriliyor. Yaz aylarında aşırı terleme sonucu vücudumuzdan uzaklaşan sodyum ve potasyumun geri kazanılması için oldukça elverişli bir meyve. Sodyum ve potasyum vücudumuz için işte bu yüzden oldukça mühim.