Bayrama hazırlık yapanlar et pişirme yöntemlerini araştırıyor. İHA'ya açıklamalarda bulunan Uzm. Diyetisyen Eray Albayrak, karaciğeri ve kalbi yormamak adına, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemli olduğunu vurguladı. Albayrak kalp ve karaciğere uygun pişirme yöntemlerini şöyle sıraladı:
Kuyruk yağı, iç yağı karaciğer ve kalp-damar sağlığı açısından büyük tehlikedir. Bu yağları tercih etmemek gerekir.
Bu bayramda da Ramazan bayramında olduğu gibi şerbetli, hamurlu tatlılar ve çikolata-şeker ikramlarından fazlaca nasibimizi alabiliyoruz; bu durum pankreasınızı çok yoruyor. Vücudumuzdaki “şeker” düzenlemesinin ana merkezi pankreas organınızın fazla yorgun düşmemesi adına şeker tüketimini sınırlandırmak gerekmektedir.
Sofraya aç oturmamak ana öğünde tüketeceğiniz besin miktarını etkiler, azaltır.
Ara öğünler midenizi rahatlatır, dinlendirmeye destektir.