Koronavirüs vakalarının ardından en çok talep gören bitkilerden biri de ıhlamur. Daha çok kış aylarında tercih edilen ıhlamurun yaprağı bu dönemde 150 liradan, çiçeği ise 200 liradan satılıyor. Peki, faydalı olması için ıhlamur nasıl demlenmelidir?
Ihlamur, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı semptomlarını azaltıyor.
2/7
Ihlamurun içindeki güçlü antioksidanlar enfeksiyonlara karşı korumaktadır
3/7
DHA’ya açıklamalarda bulunan Bariatrik Beslenme Uzmanı Diyetisyen Nida Yıldız, tüketimi abartmamak gerektiğini, boğaz yollarında tahrişe neden olmaması için sıcak tüketilmemesini önererek, günde ortalama 3 bardak tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
4/7
Ihlamurdan daha sağlıklı yararlanabilmek için hazırlarken kaynatmamaya daha çok demleyerek tüketmeye özen gösterilmelidir.
5/7
Çok sıcak tüketilmemelidir, çünkü ciddi anlamda boğaz yollarında tahrişlere sebep olabilir.
6/7
Ihlamur hazırlandıktan sonra 3 dakika bekletilmelidir.
7/7
Faydalı diye ıhlamur tüketimi abartılmamalıdır. Ortalama olarak 3 bardak kadar tercih edilebilir.